15.12 – Alternativ snack, røstede kikerter

15.12 – Alternativ snack, røstede kikerter

Kom over denne snacken inne på Pinterest og tenkte umiddelbart at den må jeg teste!

Perfect snacks i juletida også. Kan jo kjenne på at det gjerne blir litt vel mye godis til tider og da er det bra å ha noen sunnere alternativer 😀

Kikerter – godt for ganen og godt for helsa

Personlig har jeg alltid likt kikerter. Liker godt selve smaken på dem.

Hummus er jo lagd på kikerter, en dipvariant mange kjenner til. I tillegg er falaffel supergodt og enkel middagsmat.
Kikerter er også godt i supper, gryter og salater.

Kikerter er billig og næringsrikt. Det er for eksempel en god kilde til planteprotein, fiber, kalsium og folat.
Det hevdes at kikerter har mange helsefordeler, bl.a.:

  • Gunstig når du skal gå ned i vekt
  • Styrker rensing i kroppen
  • Stabiliserer blodsukkeret
  • God mat for de gode bakteriene i tarmen
  • Skal fremme god søvn

Alt dette passer da spesielt godt på denne tiden av året, hehe 😀

OBS: Kikerter kan være tungt fordøyelig for noen, særlig hvis du har en sensitiv mage, og inneholder fytinsyre (som er et antinæringsstoff). Viktig at de er bløtlagt i minst 8 timer og deretter kokt møre (et par timer).
Ferdige kikerter på boks/i pakke er klare til bruk og behøver ikke å gjøres noe med 🙂

Oppskrift røstede kikerter

Ingredienser

  • 1-2 pakker kikerter (alt etter hvor stor porsjon du vil ha. Bruker du 2 pakker, doble kryddermengden)
  • 1 ss kokosolje eller en smaksnøytral olje som rapsolje
  • 1/2 ts Salt
  • 1/2 ts Paprikakrydder
  • 1/2 ts Chilipulverkrydder
  • 1/2 ts Gurkemeie
  • 1/2 ts Malt kumin
  • 1/2 ts Tørket koriander

Krydderforholdene er veiledende. Eksperimenter gjerne.

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Ha kikertene i en langpanne med bakepapir, evt bruk en ildfast form
  • Ha kikertene i ovnen først i 10 minutter
  • Bland krydderne i en skål
  • Ta deretter kikertene ut av ovnen og ha over oljen, drypp på litt og litt. Det skal bare være akkurat nok til at krydderet fester seg. Bruker du kokosolje, må den smeltes først.
  • Ha over krydderet og bland godt
  • Sett inn igjen i ovnen og stek i 10 minutter, rør deretter om
  • Stek videre til du får ønsket sprøhet (kan ta opp mot 40 minutter), rør rundt jevnlig
  • Skru av ovnen og sett ovnsdøren på gløtt, la kikertene avkjøle seg i ovnen for å oppnå maksimal sprøhet 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk