My story

Spread the love

Det er alltid håp 🙂

Våren 2016 lå jeg på sofaen og stirret timesvis i veggen. Kroppen ville bare ligge stille og i hodet surret et eneste deprimerende tankespinn. Jeg følte meg totalt mislykket. På alle områder. Som mor, som kollega og arbeidstaker, som venninne. Mislykka for at jeg ikke hadde klart å ta vare på min egen helse. Mislykka fordi et 10 års samboerskap hadde tatt slutt. Mislykka fordi jeg ikke eide mitt eget hjem, men leide leiligheten i underetasjen til mine foreldre, i en alder av 34 år.. Alt føltes ganske svart og jeg hadde nærmest gitt opp at morgendagen kom til å bli bedre.

Jeg forsto at jeg var syk, og denne gangen skjønte jeg heldigvis at jeg måtte ha hjelp..

Helseplager opp gjennom årene og endring av kosthold

Jeg har hatt mine perioder med depresjon, panikkangst og fysiske helseplager som bihulebetennelser, trøblete mage, trøtthet og lite energi opp gjennom.

Mange av disse tingene klarte jeg å forbedre med endring av kostholdet. Bl.a. forsvant bihulebetennelsene, magen ble mye bedre og energien kom tilbake. På grunn av dette valgte jeg også å studere ernæringsterapi. Et ønske om å hjelpe andre til bedre helse gjennom endring av kosthold var sterkt.

Utbrent og deprimert

Vinter/vår 2016 fikk jeg en skikkelig setback. Kroppen hadde virkelig fått nok. Det hadde vært et par hektiske år med samlivsbruddet, mye jobbing, studier, mye mageplager m.m. Ganske enkelt for mye stress blandet sammen med flink-pike-syndromet over lengre tid.

En forståelsesfull lege, sykemelding og henvisning til psykisk helsevern var de første stegene til å bli frisk.

Jeg fikk beskjed om å ta vare på meg selv, uten dårlig samvittighet! Og det var helt i orden å ikke gjøre noen ting!! Whaat?? Hehe.

Finne en løsning

Likevel søkte jeg etter løsninger, hvordan skulle jeg bli frisk? Jeg kunne da ikke bare gjøre ingenting? Jeg gjorde mine tiltak med kosttilskudd og det jeg orket med kostholdet. Men dette var ikke nok. Det gikk virkelig opp for meg at dette stakk dypere, her måtte det også jobbes med det mentale.

Mine to nye kompiser den neste tiden ble Michael Sealy og Jason Stephenson på YouTube og deres meditasjoner og hypnoser. Samtaler med psykisk helsevern fikk satt ting i perspektiv. Vendepunktet var dog en venninnehelg i Oslo 2 måneder etter at jeg ble sykemeldt. Her oppdaget jeg loven om tiltrekning og noe skjedde i meg. Plutselig var energien og humøret tilbake! Denne livsfilosofien passer meg som hånd i hanske, jeg var på en måte kommet hjem.

Å sette grenser og se muligheter

Samtidig så forsto jeg at jeg ikke kunne fortsette det samme kjøret. Jeg måtte begynne å sette grenser. Ta vare på meg selv. Prioritere. Ta noen valg.

På høsten kom jeg over Hjerteakademiets Helsecoach-utdanning. Etter mye tenking, så meldte jeg meg på. Timingen var ikke pefekt, jeg jobbet halv tid og studerte master på fulltid, men når er det vel god timing?

Gjennom denne utdanningen fikk jeg også selv coaching, både i gruppe og en til en. Et knallopplegg og nok et vendepunkt! Etter 20 år i reiselivet og 9 år i samme bedrift, så har jeg sagt opp jobben som markedsansvarlig og tatt valget om å satse fulltid på helsecoach og ernæring. Tatt valget om å følge drømmen og å få hjelpe andre til oppnå sin beste helse.

 

Jeg håper at denne historien kan inspirere deg, til å ta tak i deg selv før det går for langt.
Og du trenger ikke å gjøre det alene. Endringer er utfordrende, men med støtte, veiledning og riktig innstilling, så klarer også du det!

Nysgjerrig på helsecoachprogrammet jeg tilbyr? Sjekk det ut her>>

Be you, do you, for you 🙂 Det fortjener du <3