Yogatimer

Yogatimer

Yoga er så mye mer enn bare de fysiske øvelsene. Yoga er en hel filosofi som omfatter bl.a. fysiske øvelser, pusteøvelser, kosthold, tankesett og rutiner. Målet med yoga er å oppnå balanse mellom det ytre og det indre, mellom kropp og sinn.

At du skal stå trygt i deg selv, være sterk i deg selv, stole på deg selv, følge dine egne veier, men også ta hensyn til og ta vare på de rundt deg.

Er ikke det fint!

Bli med meg på Yoga på Lynx Well i Hemsedal!

Du kan bli med på ukentlige yogatimer på Lynx Well på Skogstad Hotell i Hemsedal. Jeg har Hatha og Yin yoga timer der 🙂

Se timeplanen her>>

Lynx Well er et superkoselig lite yogastudio som tilbyr både Ashtanga, Yin yoga, senior og Kids yoga. Du kan også bestille privattime.

Nå i disse koronadager bruker vi Gommostugu, som er et stort konferanserom. Da har vi god plass. Du må også ta med egen matte og pledd.

Hva er Hatha Yoga?

Egentlig er all yoga i den vestlige verden Hatha yoga. Ha betyr sol og Tha betyr måne og i Hatha yoga handler det om å finne balansen i livet. Balansen mellom kropp og sinn, aktivitet og hvile, hard og myk, maskulin og feminin. Dette gjør vi ved å bruke fysiske øvelser, pusteøvelser, meditasjon, tankesett og kosthold.

Hatha yoga timene

Hatha yoga timene har en bestemt struktur og passer for deg som ønsker et roligere tempo, men som samtidig vil ha de positive fordelene av å styrke kroppen, gjøre den smidigere og å føle deg vel etter timen.

  • Vi starter og avslutter timen med mantra. Dette for å skape en god ramme rundt timen og slik at vi alle er i den samme energien.
  • Deretter «lander» vi mentalt på matten noen minutter ved å sitte i en komfortabel sittestilling og meditere noen få minutter.
  • Timen fortsetter med pusteøvelse(r), noe som er positivt for å redusere stress og tankespinn. Pusteøvelsene bidrar også til styrke lungekapasiteten og å bringe mer oksygen til hele kroppen. Dette er gode verktøy å ha med seg i travle hverdager.
  • Deretter varmer vi opp kroppen med noen runder Surya Namasak/Solhilsen. En dynamisk serie med fysiske øvelser som gjør godt for hele kroppen.
  • Etter solhilsen fortsetter vi med å gjøre ulike asanas. Disse gjør vi i rolig i tempo og vi holder stillingene fra 15 sek til 1 minutt. Asanas vil variere fra time til time.
  • Til slutt avslutter vi med en deilig avspenning. Noen ganger med musikk, noen ganger med en guidet meditasjon.

I Hatha yoga lærer du gode verktøy for å ha gode dager, både fysisk og mentalt; balanse, styrke, fleksibilitet, konsentrasjon, avspenning og selvrefleksjon.

Se kalender for Hatha yogatimer>>

Yin Yoga

Yin er den feminine og rolige delen av Yin og Yang.  I Yin yoga har vi fokus på å holde stillingene over lengre tid. Dette gir kroppen og sinnet mulighet til å komme dypere inn i stillingen og til å lettere kunne gi slipp på spenninger. Yin stillingene er stort sett enten liggende eller sittende.

Det er også noen styrkeøvelser i yin timene, da det er fint å ha en balanse med både styrke og stretch.

Det er også mye fokus på pust, da det er pusten som binder kropp og sinn sammen. Gjennom innpusten bringer du friskt oksygen til kroppen og bedrer blodsirkulasjonen. Gjennom utpusten fjerne du avfallsstoffer og spenninger i kroppen.

Se kalender for Yin Yoga timer>>

Min yogareise

Yoga har vært i mitt liv siden ca 2006, da jeg tok mitt første yogakurs. Dette var i Ashtanga. Krevende, men likte det veldig godt! Det aller beste var jo avslapningen til slutt 😉

Siden har jeg vært på et retreat og gått på vinyasatimer i tillegg til mye hjemmeyoga. Yoga with Adriene har vært en favoritt siste årene. Drømmen om å ta en yogalærerutdannelse har jeg hatt lenge og den ble endelig realisert sommeren 2018.

Jeg tok Yoga Teacher Training RYT 200 ved Gayatri School of Yoga på Tenerife. En fantastisk skole som jeg kan anbefale på det varmeste. Det var helt nydelig å få drive med yoga hele dagen lang i 4 uker! Skulle tro at en ble lei, men nei da!

Her lærte vi i hovedsak å undervise i Hatha yoga, men også Vinyasa flow samt Solhilsen 1 og 2 i Ashtanga. Vi fikk en god innføring i yogisk filosofi og historie, basic ayruveda, anatomi, mantra m.m.

Vinteren 2019 tok jeg 75 timers grunnutdanning i Yin yoga hos Yin Yang Yoga Akadamiet. Her fikk vi grundig innføring i Yin yoga samt et lite dykk inn i Qi Gong og kinesisk medisin (som er veldig spennende og omfattende, på lik linje med Ayruveda, den indiske medisinen).

Sommeren 2020 starter jeg på 400 timer med yogaterapi-training. Denne går over 12 mnd.

Så bli med meg på yoga på Lynx Well på Skogstad Hotell i Hemsedal, se kalender her>>

Yoga er for alle

For å begynne med yoga, behøver du slettes ikke å være myk! Faktisk er yoga helt perfekt for deg som er stiv og støl og som trenger å få bevegd kroppen, økt blodsirkulasjonen og stresse ned.

I timen har vi fokus både på pust, øvelser og det å være tilstede her og nå. Yoga og pusten hjelper deg med å fokusere og å koble av fra stress og omverden.

Yoga er ingen konkurranse, det handler kun om hvor du er i dag.

Ønsker du privattime med meg?

Privattime med varighet 60 til 90 minutt

Timen tilpasses dine/deres behov – enten det er en rolig stretching time eller en time hvor du får brukt kroppen og svetta godt 😀

  • 60 minutter: kr 850,-
  • 90 minutter: kr 1100,-

Kontakt meg på mail, tine@tines.no eller telefon 93 22 78 39 for mer info.

Søk