Yoga

Yoga

Målet med yoga er å oppnå balanse mellom det ytre og det indre, mellom kropp og sinn. Yoga er egentlig mye mer enn bare de fysiske øvelsene. Yoga er en hel filosofi for å kunne ta bedre vare på deg selv, ha en god helse både fysisk og mentalt.

Det handler om at du skal kunne stå trygt i deg selv, ta vare på deg selv, være sterk i deg selv, stole på deg selv, følge dine egne veier, men også ta hensyn til og ta vare på de rundt deg.

Er ikke det fint!

Bli med meg på Yoga hos Yoga Hemsedal!

Du kan bli med meg og min kollega på ukentlige yogatimer hos Yoga Hemsedal i kjelleren på Hemsedal Cafe i Hemsedal. Se timeplanen her>>


Hatha yoga

Hatha yogatimene har en bestemt struktur og passer for deg som ønsker et roligere tempo, men som samtidig vil ha de positive fordelene av å styrke kroppen, gjøre den smidigere og å føle deg vel etter timen. Timen passer både for deg som er ny i yoga og for deg som har holdt på en stund.


Yin Yoga

Yin er den feminine og rolige delen av Yin og Yang.  I Yin yoga har vi fokus på å holde stillingene over lengre tid. Dette gir kroppen og sinnet mulighet til å komme dypere inn i stillingen og til å lettere kunne gi slipp på spenninger.

Yin stillingene er stort sett enten liggende eller sittende. Det er også noen styrkeøvelser i yin timene, da det er fint å ha en balanse med både styrke og stretch.Det er også mye fokus på pust, da det er pusten som binder kropp og sinn sammen. Gjennom innpusten bringer du friskt oksygen til kroppen og bedrer blodsirkulasjonen. Gjennom utpusten fjerne du avfallsstoffer og spenninger i kroppen.


Yogaterapi – få ditt eget yogaprogram for å bedre fysiske og mentale plager

Fokuset i yogaterapi er å lage et program som du kjenner gjør deg godt, styrke kroppen og som får deg til å slappe av og føle deg bedre.

Du er der hvor du skal være

I yogaterapi møtes du akkurat der du er og får individuell oppfølging og et eget tilpasset program du kan gjøre hjemme. Hjemmeprogrammet har en varighet på mellom 10 og 20 minutter.

Vi møtes gjerne flere ganger, slik at vi kan justere programmet for best mulig progresjon. 4 timer over en periode på 1-2 mnd anbefales.

Når er yogaterapi nyttig?

Yogaterapi er supert dersom du har fysiske eller mentale plager, som gjør at du ikke kan eller ønsker å gå på en vanlig gruppeyogatime.
F.eks. smerter i knær, hofter, rygg, skuldre, nakke, fordøyelsesplager, ved menstruasjonsplager og overgangsalder, stress, angst og nedstemthet.

Yogaterapi kan også være et fint tilskudd i utfordrende faser av livet, for å kjenne at du gjør noe godt for deg selv.

Du trenger ikke å ha gjort yoga før for å komme på en yogaterapitime.

Yogaterapi både offline og online

Yogaterapitimen kan gjøres både hos Yoga Hemsedal, hjemme hos deg selv (i Hemsedal) og online.

Book din yogaterapitime her>>

Ta kontakt for mer info på mail, tine@tines.no


Yogalærerutdannelse

  • Yogaterapi-training, 800 timer over 2 år, sommer 2020 til sommer 2022 hos Yoga Therapy Greece. Nok en spennende reise og fantastisk å kunne lage individuelle programmer og se hvor godt utbytte kundene har av dette! Perfekt for deg som har ulike fysiske og psykiske plager og som synes det er utfordrende å delta på en gruppetime.
  • Yin Yoga, 75 timers grunnutdanning hos Yin Yang Yoga Akadamiet, vinteren 2019. Grundig innføring i Yin yoga samt et lite dykk inn i Qi Gong og kinesisk medisin (som er veldig spennende og omfattende, på lik linje med Ayruveda, den indiske medisinen).
  • Yoga Teacher Training RYT 200 i Hatha og Vinyasa ved Gayatri School of Yoga på Tenerife. En fantastisk skole som jeg kan anbefale på det varmeste. Jeg startet svært stiv og støl og kom hjem igjen sterkere og smidigere, både fysisk og mentalt 🙂

     

Yoga er for alle

For å begynne med yoga, behøver du slettes ikke å være myk! Faktisk er yoga helt perfekt for deg som er stiv og støl og som trenger å få bevegd kroppen, økt blodsirkulasjonen og stresse ned.

I timen har vi fokus både på pust, øvelser og det å være tilstede her og nå. Yoga og pusten hjelper deg med å fokusere og å koble av fra stress og omverden.

Yoga er ingen konkurranse, det handler kun om hvor du er i dag.

Søk