Frokosttips – Syrnet chiapudding med bær, nøtter og frø
Ikke superfan av chiapudding med kokosmelksmaken? Da har du et godt alternativ her!
Har stort sett testet ut chiapudding laget med kokosmelk, og det funker bare ikke for meg.. Den kokossmaken blir too much.
Har vært så innstilt på at den skal være melkefri, men så tenkte jeg at søren heller, kefir er jo ganske greit! Kefir er melk syrnet med melkekefirkorn. Det betyr at den har mange gode bakterier for tarmen. Generelt takler kroppen også bedre syrnet melk enn søt melk. Så tenkte at jeg gir det en test. Og det ble veldig bra!
Hvis det er sånn at du ikke tåler melk, så har Coop kommet med en kokosyoghurt. Helt genialt, for da trenger du ikke å lage den selv. Og den smaker godt, så bruk gjerne den i stedet. Du kan selvsagt også teste med for eksempel mandelmelk, men den er ikke syrnet (og du mister de gode bakteriene for tarmen).
Du kan lage den allerede kvelden før. Da står den og godgjør seg i kjøleskapet til du skal spise den. Har du glemt å gjøre den kvelden før, bare bland sammen med en gang du har stått opp og la den stå mens du ordner deg. Så spiser du den bare etterpå. Utrolig hvor fort chiafrøene sveller opp 🙂
Så, here we go:
Oppskrift Syrnet Chiapudding
Ingredienser:
- 2 – 3 dl kefir eller kokosyoghurt (litt etter hvor sulten du er på morgenen)
- 2 ss chiafrø og 1 ss linfrø
- 2 ss kollagen (kan sløyfes)
- frosne eller ferske bær
- håndfull forskjellige nøtter og frø, bruk det du har og liker (mandler, valnøtter, hasselnøtter, cashewnøtter, solsikkefrø, gresskarfrø, sesamfrø o.l.)
- evt. litt frukt som melon, eple, fersken o.l.
- evt. 1 ts honning om du vil ha den litt søtere (bruk gjerne flytende honning som akasie)
Fremgangsmåte:
- Ha kefiren/yoghurten i en skål
- Ha i chia- og linfrøene, bland godt sammen
- Bruker du frosne bær, kan du også blande disse oppi nå
- La stå i kjøleskapet natten over eller på kjøkkenbenken i 15 – 20 min
- Ha på det du ønsker av topping, nøtter, frø, bær, oppkuttet frukt og evt. litt honning
Voila, og du har frokosten klar – Nyt!
Hva er din favorittfrokost? Del gjerne i kommentarfeltet!
(Innlegget inneholder affiliate-link)