Glutenfrie bananlapper med havre
Her har du oppskrift på noen raske og enkle lapper. Super til frokost og lunsj, både til hverdags og helg 🙂
Dersom du ikke tåler melk, kan du helt sikkert bytte ut melk med et plantebasert alternativ, men har ikke testet det selv.
Oppskrift
Ingredienser:
- 100 g glutenfrie havregryn
- 100 g glutenfritt mel (jeg bruker Jyttemel)
- 2 ts bakepulver
- 1 god dæsj vaniljepulver (kan sløyfes)
- 1 knivsodd salt
- 2 egg
- 2 dl melk
- 2 bananer
- smør til steking
Fremgangsmåte:
- Kjør havregrynene i foodprocessor til det er blitt mel
- Ha i resten av de tørre ingrediensene og bland godt sammen
- Visp sammen melk og og egg i en egen bolle og ha i det tørre
- Mos bananene lett og ha disse i til slutt i blandingen – bland alt godt i foodprocessoren
- La røren stå i ca 10 min
- Blir røren veldig tjukk, spe med vann eller melk
- Stek i stekepanne med smør eller i et lappejern om du har dette
- Blir ca 8-10 lapper
Nyt! ❤