Nydelige paleo gresskarmuffins

Nydelige paleo gresskarmuffins

Kom over økologisk hokaido-gresskar på Coop Ekxtra her i dalen! Da var det bare å handle inn.

Gresskar er jo så godt OG sunt, stappfull av bl.a. vitamin A, kostfiber og kalium.

Gresskar er også veldig anvendelig og kan brukes til både supper, grønnsaksmos og i bakst.

Av dette gresskaret lagde jeg deilig suppe og noen nydelige muffins som passer til både frokost, lunsj og kvelds 😀

Muffinsoppskriften er hentet fra boken Practical Paleo av Diane Sanfilippo. En veldig fin bok med god innføring i tarmhelse og med mange gode oppskrifter.

Muffinsene er uten melk- og gluten og holder deg lenge mett.

Gresskarmuffins med en smak av jul

I denne oppskriften brukes det «pumpkin spice», gresskarkrydder. Det er en blanding av kanel, ingefær, nellik, allehånde og muskat. Setter skikkelig julepreg på muffinsene, så det passer jo perfekt på denne tiden av året.

Gresskarpuré

Til muffinsene trenger du gresskarpuré. Dette er veldig enkelt å lage. Del gresskaret på midten og deretter hver halvdel i to igjen. Fjern frøene og skjær deretter gresskaret i skiver. Skivene har du på et stekebrett med bakepapir. Bak deretter gresskarskivene i ovnen på 165 grader i ca 20-30 min. Da er de møre og fine og lett å purere. Det du ikke bruker kan du fryse ned i porsjoner, så har du til supper, mos, muffins og annen bakst ❤

Oppskrift Gresskarmuffins

Ingredienser muffins

  • 6 egg
  • 1/4 kopp gresskarpuré
  • 1/2 kopp smeltet kokosolje eller smør
  • 1/4 kopp lønnesirup
  • 1/2 kopp kokosmel
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss gresskarkrydder (se lenger ned for oppskrift på dette)
  • 1/2 kopp rosiner eller tranebær (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 grader
  • Visp sammen egg, gresskarpuré, kokosolje/smør og lønnesirup i en bolle
  • Bland sammen alle de tørre ingrediensene og sikt det inn med det våte
  • Rør rundt til det er godt blandet
  • Ha i rosiner/tranebær
  • Ha deigen i muffinsformer, rekker til 12 vanlige former. Ha gjerne papirformene i et muffinsbrett. Fyll formene godt, de hever litt, men ikke så mye
  • Stek i 35 til 40 minutt og avkjøl på rist
Oppskrift Pumpkin Spice / Gresskarkrydder
  • 3 ss kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts muskat
  • 1 ts nellik
  • 1 ts allehånde

Blandes sammen og klar til bruk 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk

Review Your Cart
0
Add Coupon Code
Subtotal