Lag din egen granola, enkel og supergod oppskrift

Lag din egen granola, enkel og supergod oppskrift

Spread the love

Happy friday til deg! Da er det straks helg 😀

Her har du en enkel og supergod granola du kan lage i løpet av helgen. Da har du en digg frokost som gir deg energi til uka.

Spis granolaen med yoghurt naturell, syrnet melk eller plantebasert melk for en god start på dagen. Ha gjerne på litt bær for mer smak og antioksidanter. Er superbra for immunforsvaret, noe som er ekstra nyttig nå i disse høstdager.

Oppskriften er basert på Berit Nordstrand sin hjemmelagde granola med kanel-oppskrift. 

Som vanlig ble det noen modifikasjoner, da jeg ikke hadde alle ingrediensene. Men den ble nå veldig god likevel!

Husk at det ikke er noe i veien for å justere en oppskrift til de ingrediensene du har i skapet. Bruk det du har om du ikke har mulighet til å stikke på butikken for alle ingrediensene 🙂

Blodsukkervennlig granola med kun naturlige ingredienser, gluten- og melkefri

I denne granolaen finner du godt med havregryn, nøtter og frø. Dette gir deg godt med kostfiber, protein og fett. Nøttene er også gode kilder til bl.a. vitamin E, magnesium, mangan og kobber.

Kokosmasse og kokosolje gir ekstra fett, noe som holder deg enda lenger mett.

Av søtning er det brukt lønnesirup, honning, vaniljepulver og kanel. Bittelitt salt i bidrar faktisk også til søtsmaken. Lærte det for noen år siden at salt er med på å fremme det søte i maten. Så ha alltid litt salt i når du lager noe søtt 😉

Det er sånt salthysteri, men kroppen trenger salt! Dette er et annet tema jeg skal komme inn på senere. Det som er viktig er at du bruker uraffinert salt uten antiklumpemiddel. F.eks. Himalayasalt eller uraffinert havsalt.

Men nå til oppskriften 😀

Ingredienser:
Det våte

  • 4 ss smeltet kokosolje, nøytral smak eller extra virgin
  • 1 dl lønnesirup
  • 2 ss honning

Det tørre

  • 300 g glutenfrie havregryn (kan også bruke vanlige om du ikke er på glutenfritt, gjerne store havregryn)
  • 50 g solsikkefrø
  • 4 ss sesamfrø
  • 100 g hakkede hasselnøtter
  • 100 g hakkede mandler
  • 1 god dæsj vaniljepulver
  • Noen gode strøssel med kanel
  • 0,5 ts uraffinert salt (f.eks. himalaya eller Maldon salt)
  • 100 g kokosmasse

Fremgangsmåte

Sett ovnene på 130 grader varm luft, eller 150 grader ved vanlig ovn.
Finn frem to stekebrett og ha på bakepapir.

  • Bland alt det våte i en stor bolle
  • Ha deretter i de tørre ingrediensene utenom kokosmassen og bland godt
  • Fordel blandingen på de to stekebrettene
  • Sett begge brettene inn i ovnen og stek i 12-15 min
  • Ta ut brettene og bland i kokosmassen
  • Sett stekebrettene inn igjen og stek videre i 12-15 min
  • Ta ut bretten og avkjøl granolaen

Granolaen oppbevares i tette beholdere.

Nytes med syrnede melkeprodukter eller plantebasert melk (f.eks. havre-, mandel- eller kokosmelk)

Topp gjerne med ferske eller frosne bær!

God helg ❤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.