Enkelt og smakfullt nøtte- og frøknekkebrød

Enkelt og smakfullt nøtte- og frøknekkebrød

Her har du et supert alternativ til vanlig knekkebrød og brød! Dette er sprøe, gode og faktisk ganske luftige knekkebrød 😀

Næringsrikt er det også med alle nøttene og frøene. Her får du bl.a. magnesium, kalsium, B-vitaminer og vitamin E. Viktige næringsstoffer for alle cellene våre, som for eksempel i huden, nervesystemet, knoklene og immunforsvaret.

Oppskriften er basert på Dr. Hexeberg sitt fiberknekkebrød (oppskrift her>>)

Knekkebrød med modifikasjoner

Jeg hadde ikke alle ingrediensene i skapet, så det ble noen modifikasjoner. Men funket helt topp det også!
De ble servert i en bursdagsfrokost i dag tidlig og fikk gode tilbakemeldinger på dem ❤

Røren er rask å lage, det som tar tid er stekingen. Til sammen kan du beregne ca 1,5 time. Det er nok røre til 2 stekebrett, så du har knekkebrød noen dager 😉

Oppskrift på nøtte- og frøknekkebrød

Ingredienser

  • 60 g mandler
  • 125 g hasselnøtter
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 gode ss linfrø
  • 2 gode ss chiafrø
  • 1 dl valmuefrø
  • 2 ss Fiberhus
  • 1 god ts salt
  • 5 dl vann

(Fremgangsmåte under bildet)

Klar til steking!

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på varmluft og 160 grader
  • Ha nøttene i foodprocessor og knus dem til grovt «mel»
  • Ha i resten av de tørre ingrediensen
  • Ha i vannet og bland godt, la svelle i 10 min
  • Spre røren jevnt utover to stekebrett dekket med bakepapir. Bruk en slikkepott til å stryke ut massen
  • Bruk en pizzaskjærer eller skarp kniv til å rute opp massen (kan gjøre det lettere å knekke opp knekkebrødet etter steking)
  • Sett begge brettene inn i ovnen og stek i 30 minutter.
  • Bytt deretter plass på brettene (det som har vært øverst kommer nederst) og stek i ca 30 minutter til
  • Litt avhengig av ovnen, så kan knekkebrødene trenge kortere eller lengre tid, så følg litt med

Jeg stekte til sammen ca en time og da ble knekkebrødene veldig sprø og luftige.

Oppbevares helst i lufttett boks.

Supre med pålegg, som snacks og til suppe. Nyt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk