4 uker på vegetarmat – yoga og kosthold

4 uker på vegetarmat – yoga og kosthold

3 dager igjen til avreise! Da blir det 4 uker med kursing innen Hatha og Vinyasa yoga.
Det er mye som skal dekkes i løpet av 200 timer, både praktisk og teoretisk – er rimelig spent!

Hva spiser vi på yogacamp?

Jeg har vært på yogaretreat før, og da har det gått i vegetarisk kosthold.

I løpet av denne utdannelsen blir det hovedsaklig vegetarisk mat.
Vi får ikke spise verken kjøtt, fisk ELLER egg. Økologiske melkeprodukter fra dyr som har hatt det bra er lov da.

På vegetarkost er vanligvis både egg og melkeprodukter lov, mens på vegan spiser man ikke noe som er fra dyr.

Løk og hvitløk er heller ikke lov disse 4 ukene (blir uvant, da jeg bruker dette mye i matlaging!).
Den største bøygen blir nok å ikke kunne drikke kaffe på 4 uker, hehe 😉

Skal innrømme at jeg burde trappe ned på kaffedrikkingen, i stedet så har jeg trappet opp! Må liksom nytte siste sjans 😀
Pluss at jeg i større grad kan garantere hodepine de første dagene 😉

Merkelig at når du blir nektet noe, så blir det på en måte ekstra fristende. For 4 uker uten kaffe er jo egentlig ikke noe problem.

Bønner, linser, kikerter og korn

I tillegg til mye frukt og grønt, regner jeg med at det blir en del ris, korn, bønner, kikerter og linser. Belgfrukter er en fin kilde til protein, men må spises sammen med ris eller korn for at den skal bli fullverdig. Belgfrukter inneholder også godt med fiber som er god mat for tarmbakteriene.

For at belgfrukter og korn skal bli lettere fordøyelig og mer næringsrike, er det lurt å bløtlegge dem først.

Tørket surdeigsstarter på tur

Jeg tar også med tørket surdeigsstarter og håper at jeg får liv i den der nede!
Vanlig brød er ikke noe godt for min mage, men surdeigsbrød går fint.

Å leve 4 uker uten kjøtt, fisk og egg blir interessant. Kjenner at jeg faktisk gleder meg til mye fersk frukt og grønt. Ser på det som en aldri så liten detox. Særlig nå på sommeren og i varmen synes jeg det er godt med litt lettere mat.

Tørket surdeigsstarter – stryk ut surdeigstarter i et tynt lag på bakepapir og la den tørke på kjøkkenbenken natten over. Når du skal ha den i gang igjen, bland den med vann og mel, dekk til og la den stå til den begynner å boble og vokse – da er den klar til bruk igjen.

Yogisk kosthold

Dette kan jeg ikke så mye om enda, men vet at det handler om å tilpasse kostholdet til den typen du er. Innen yoga deler man mennesker inn i tre ulike konstellasjoner (doshas), Vata, Pitta og Kapha. Stort sett er nok de fleste en miks av disse, men med en dominant type. Hva slags mat som gagner deg, er da avhengig av hva slags dosha du er.

Det er ganske interessant og gleder meg til å lære mer om dette. Alltid fint å lære nye tilnærminger og se hvordan man evt. kan integrere det i det man allerede har lært.

Satser på å kunne dele noen gode oppskrifter her på bloggen underveis. Regner med å få inspirasjon og innspill til nye retter 😀

Oppdateringer fremover

Er veldig usikker på hvordan dette blir. Vi har fri på søndager, så satser på at jeg får lagt ut oppdateringer på bloggen da. Det er anbefalt å være minst mulig på sosiale medier, men noen oppdateringer blir det selvsagt på Facebook, Instagram og Snap.

Følg meg gjerne på denne yogaferden på:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk