Enkle og sunne bananpannenkaker – gluten og melkefri
Fredagsoppskrift til deg og noe for helgekosen kanskje?
Bananpannekaker er jo digg å starte dagen med, eller ha med i lunsjen/på tur, eller hva med til middag? Eller kvelds? Du bestemmer 😉
Denne oppskriften er rask å svisje sammen og blir til ca 10 små, litt tykke pannekaker.
Oppskrift
Ingredienser
- 1 stor banan
- 4 egg
- 1/2 kopp kokosmelk
- 1 ts vaniljepulver (om du har)
- 1/2 ts kanel
- 1/4 ts salt
- 1/4 kopp kokosmel
- 1/4 kopp jyttemel
- 1 ss chiafrø (om du har)
- 1/2 dl vann
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts eplesidereddik (om du har)
Fremgangsmåte
- Mos bananen og bland den sammen egg, kokosmelk, vaniljepulveret og kanelen i en stor bolle
- Ha i salt, kokosmelet, jyttemelet og vann, bland godt sammen og la det stå å svelle i 5 min
- Ha i bakepulveret og hell evt. eplesidereddiken over bakepulveret, det vil da boble og frese litt
- Stek pannekakene og nyyt!
Ha gjerne pålegg på, som banan og blåbær, peanøttsmør, smør og syltetøy, lønnesirup o.l.