3 tips til enklere middagsplanlegging

3 tips til enklere middagsplanlegging

Spread the love

Er det noe jeg selv opplever og stadig hører fra venner og familie, så er det om denne middagen. Hva skal vi ha til middag i dag? 

At det å planlegge ukas middager på søndagen kan være en fordel, er vel slettes ikke ukjent.

Men selv om vi vet aldri så godt at det å planlegge og å skrive en handleliste sparer både tid og penger, så står vi ofte der mandags ettermiddag og lurer på hva vi skal finne på. Det ender opp med en kjapp tur på butikken innimellom slagene, og gjerne også en mer eller mindre sunn snack, når vi står i kassa for å betale.

I kassakøen så ergrer vi oss gjerne nok en gang over at vi ikke tok bryet med å planlegge litt bedre, for å nettopp slippe dette middagsstresset, dårlig tid og ekstra pengebruk.

Hva skal til for at du endelig får det til?

Hvis du virkelig har lyst til å spare både tid, stress og penger på matlaging og handling, så har jeg følgende tips:

  • Bestem deg en gang for alle at du har fått nok av stressende ettermiddager hvor du ikke vet hva du skal spise.
    Fra nå av skal du ha rolige og hyggelig ettermiddager hvor du vet hva som skal lages og spises, og at du har alt du trenger allerede hjemme.
  • Sett av 30 minutter søndag kl 20.00 (eller når det passer deg best) til å finne 5 middagstips. Sett av tiden i kalenderen og involver gjerne eventuelle barn og mann.
  • Skrive en handleliste over det du må ha i skapene til frokost, lunsj og middag for mandag til fredag.
  • Gjør det 😉

3 tips til enklere middagsplanlegging

Her har du noen tips jeg håper du synes forenkler planleggingen av middager og som gir deg dytten, slik at du får gjort det 😀
Sett alarmen på 30 minutter, så er det lettere å holde fokus på det du skal gjøre 😀

Også greit å ha tenkt gjennom alt som skal skje gjennom uka. Da kan du se hvilke dager du må ha rask middag og hvilke dager du kan bruke litt mer tid på middagen 🙂

Sjekk også frysen om du har noe der som kan brukes.

  1. Bestem deg for hvor mange retter i løpet av uka du vil ha med kjøtt, kylling fisk, egg og vegetar (de to siste kan jo også fint slåes sammen!). Sats gjerne på å ha én middag du lager stor porsjon av og kan spise resten av senere i uka.
    F.eks. 2 x kjøttdeig, 1 x kylling, 1 x vegetar, 1 x fisk = 5 middager
  2. Bestem deg gjerne i hvilken form de skal være, da blir det lettere å finne en oppskrift f.eks:
    vegetar – grønnsaksuppe,  laks eller torsk – form i ovn, kjøttdeig – gryterett, kylling – wok
  3. Finn oppskrifter og skriv handleliste.
    Du finner noen middagsoppskrifter på denne bloggen og mer vil komme, men vil absolutt anbefale følgende matblogger for inspirasjon:
    www.frukt.no
    www.godfisk.no (fiskeoppskrifter)
    www.lindastuhaug.no (en av Norges største matblogger, mye godt og enkel mat her)
    www.marenaasen.no (ernæringsterapeut, gründer av Surf Kombucha og blogger, mange gode oppskrifter)
    www.lilalife.no (ernæringsterapeut og yogalærer, mange gode oppskrifter)
    www.unesmat.no (uten melk og gluten)
    www.lyngstadernaering.no (lavFODMAP oppskrifter)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.