Oppskrift på enkel og god fiskesuppe

Oppskrift på enkel og god fiskesuppe

Når jeg lager mat, så er det stort i stilen «Vi tar det vi har».

Hadde bestemt meg for at snuppa og jeg skulle ha fisk, men i hvilken form? Vi ble enig om fiskesuppe og det ble en improvisert variant. Til min store overraskelse så ble den faktisk ganske god, haha, og til og med mini likte den. Da er den iallfall godkjent 😉

Denne her tar deg under 30 minutt å lage.

Oppskrift enkel fiskesuppe til 2 personer

Ingredienser

  • 1/2 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 gulrot
  • 1/2 purre
  • 1/2 brokkoli
  • 3 gule beter
  • 200-300 g valgfri fisk, både hvit og rød fisk funker
  • 1 ts johannesbrødkjernemel (ingen krise om du ikke har dette, den er bare for å tykne suppa litt)
  • ca 1,5 l vann
  • ca 4-5 ss creme fraiche
  • salt
  • fiskekrydder fra Jacobs

Fremgangsmåte

  • Skjær løken i små biter
  • Finhakk hvitløksfeddet
  • Kutt opp resten av grønnsakene i passe biter (tenk at de skal passe å spises med skje)
  • Smelt en god kladd med smør i en stor kjele
  • Fres først løken og hvitløken til løken er blank
  • Ha i resten av grønnsakene og la dem frese med et par minutter med løken. Rør hele tiden slik at ingenting blir svidd
  • Ha i det meste av vannet og kok opp, la grønnsakene koke til de er møre
  • I mellomtiden, kutt opp fisken i passe store terninger og krydre den godt med fiskekrydder
  • Ha i johannesbrødkjernemelet blandet ut i resten av vannet og kok opp en gang til
  • Ha creme fraichen i suppa og rør godt, pass på at suppen ikke koker lenger
  • Krydre med salt og fiskekrydder, smak til
  • Ha i fisken og la den trekke. Det er kun snakk om noen minutter før den er gjennomtrekt. Pass på at suppen IKKE koker

Pynt gjerne med persille, setter også en ekstra snert på suppa. Kan serveres med flatbrød e.l.

Enjoy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk