Nysjerrig på detox? Følg meg dag for dag på 7 dagers rensekur

Nysjerrig på detox? Følg meg dag for dag på 7 dagers rensekur

I dette innlegget kan du følge med på hvordan denne 7 dagers detoxen går – med både mat, «bivirkninger» og humør 😉

Detox – dag 1, 15. januar 2018 – Hodepine

Sto opp i 7 tida og kjente at jeg var veldig klar for å starte på denne detoxen. Har etter desember (med alt av godsaker og utskeielser det medfulgte) følt meg litt tung i kroppen, mindre energi enn vanlig, oppblåst og myye søtsug. Det funker jo ikke. Har skyldt på at jeg skal på detox i januar og dermed skeiet ut ekstra med søtsaker og kaffe. Bare tull å gjøre, men sånn er det.

Tipper det er en god ubalanse i tarmfloraen med bakterier som skriker etter søtt og godt!

Hvordan har dagen i dag gått?

 • Det har i grunnen vært kjekt å lage litt annerledes mat enn jeg pleier. Har vært matlei i det siste og nå er inspirasjonen tilbake
 • Har vært litt sulten innimellom, selv om jeg har spist ofte. Kostholdet på denne detoxen erlavfett og lavkarbo, men med mye protein. Det er uvant for meg som spiser en del fett i hverdagen.
 • Energinivået og humøret har vært svingende. Var verst på ettermiddagen i 14.30 tiden, selv min mor kommenterte at jeg virket litt sur, haha 😉 Tipper de søtsugne bakteriene i magen var frustrerte og sendte tilsvarende signaler til hjernen…
  Men har ikke hatt noe særlig søtsug. Det går veldig greit å holde seg til planen
 • Humøret tok seg opp igjen etter en lur på sofaen og middag
 • Er mye tørst, mer enn vanlig. Drikker både kaldt og lunkent vann (varmer opp vann på vannkokeren og blander med kaldt vann), ingefærbrygg og urtete
 • Hodepine nå på kvelden
 • Føler allerede at jeg er litt renere på kroppen. Kjenner at alle grønnsakene og tilskuddene bidrar til en annen følelse og det er godt
 • Er spent på morgen
  dagen 😀

 

Detox – Dag 2, 16. januar 2018 – Oppblåst og luftig

Våknet opp uten hodepine og det var godt. Sov sånn passe gjennom natta. Måtte på toaletten en tur (pga mye væskeinntak i går) og drømte mye rart! Følte meg litt sånn mentalt frynsete på morgenen, men det gikk seg til med litt positiv egenpeptalk 😀 Energien har vært ganske grei og føler meg allerede lettere i kroppen. Har fått mer tiltakslyst og det er bra!

Humøret har vært stort sett ganske bra. Kjenner at jeg plutselig kan føle meg sur, haha. Men det henger stort sett sammen med at det har gått for lang tid siden forrige måltid. Ellers har jeg vært mindre sulten enn i går. Ikke hatt noe søtsug på dagen, men kjenner på litt fysenhet nå på kvelden. Det hjelper gjerne med en kopp te 😀

Har kommet meg på do, nr 2, både i går og i dag. Sist gang jeg tok detoxen tok det 3 dager før jeg kom meg skikkelig på do!
Føler meg en smule oppblåst enda, men ikke ubehagelig (det hørtes kanskje ikke så logisk ut, men går tydeligvis an ;))

Selv om det er mange måltider, så føler jeg ikke at jeg tenker så mye på mat. Det er godt å få i seg såpass mye grønnsaker og har fått inspirasjonen tilbake til å lage litt ny mat 😀

 

 

Detox – Dag 3, 17. januar 2018 – mentalt slått ned

Var tungt å stå opp i dag.. Hadde ikke lyst i det hele tatt til å komme meg ut av senga! Ville helst bare gjemme meg under dyna;). Spesielt på formiddagen følte jeg meg mentalt utilpass. Det var nok noen gamle følelser og mønstre som dukket opp tenker jeg. Fikk god bruk for de mentale teknikkene som å skrive i takknemlighetsboka, meditere litt, gjøre litt yoga, ta i mot, akseptere og slippe det.

For jeg har det veldig bra for tiden, så har tenkt på at det er litt merkelig at denne detoxen skal slå så mye ut på det mentale. Men det blir ofte verre før det blir bedre, så ser frem mot at humøret blir vesentlig lettere!

Har kjent på at jeg har hatt lyst til å slutte på detoxen og heller drikke kaffe og spise sjokolade 😉 Kan det også være noen dårlige tarmbakterier som gjør sin siste innsats før de gode tar skikkelig over? Håper det 😀

Har ellers vært oppblåst i dag, hatt mye luft og en del vondt i magen.. Har ikke vært plaget med det de to andre gangene jeg var på rensekuren. Kanskje det er fordi man kjører på med dobbel dose av Biome DT?

Ellers har det gått greit med maten og ble godt fornøyd med middagen. Masse grønnsaker, bønner, hermetiske tomater, kokosmelk, garam masala og litt salt blir alltids en god gryte 😀

 

Detox – Dag 4, 18. januar 2018 – På vei tilbake til meg selv

Dagen i dag har vært mye bedre! Absolutt mer meg selv og godt humør:D Godt å kjenne på det. Energien har vært bra og jevn hele dagen. Må innrømme at jeg har vært ganske oppblåst i dag også med litt magevondt, pluss hatt en del luft fra ut på ettermiddagen… Har også tisset masse! Akkurat som at kroppen jobber meg å slippe ting. Regner med at kroppen kvitter seg med en hel del. Blir jo også mye væske i løpet av en dag med shake x 2, tilskudd, urtete og vann.

Frokosten var matmessig definitivt høydepunktet i dag 😉

(Teksten fortsetter under bildet)

 

Detox – Dag 5, 19. januar 2018 – Energien up and running

Våknet tidlig av meg selv og det gikk greit å komme seg ut av senga i dag! Har hatt god energi, fikk meg til og med en langrennstur 😀 Har ikke vært spesielt sulten heller, deilig. Kjent litt på hodepine innimellom, men ikke noe

Superfint på langrennstur

alvorlig å snakke om. Humøret har vært bra og motivasjonen til å fortsette på ulike prosjekter er tilbake, det er godt!

 

Ene neseboret begynte å renne litt i kveld og er littegrann tett. Føles ikke ut som noen forkjølelse, så antar at dette også bare er en «bivirkning» og noe som skal renses ut (skylder alt på detoxen nå altså ;)). Har vært mye plaget med bihuler før i tiden.

Ellers har magen fungert veldig bra i dag og antall dobesøk har vært på normalt nivå, hehe.

Hadde ellers en deilig middag. Det ble «detox-taco» med bl.a. hjemmelaget tomatsalsa og mangosalsa 😉
Var nydelig – oppskrift på kommer <3

 

 

 

 

Detox – dag 6, 20. januar 2018 – Flatere mage

Jeg våknet i 6 tiden i dag, men hadde ikke lyst til å stå opp. Endte opp med å ligge i senga til kl 9! Snuppelure var klar for dagen kl 7.30, men hun var heldigvis fornøyd med å se på morgentv før mor fikk dratt seg ut av senga.

Tacograteng med masse grønnsaker

Ja, det var overraskende. Så mye energi i går til å være såpass trøtt og sliten i dag? Skal innrømme at det ble sent i seng, så kanskje derfor. Har også kjent på litt hodepine innimellom i dag. I følge pulsklokken min, så sto det også at jeg hadde vært ganske mye stressa i går, så kanskje det var noe der 😉 Merkelige greier, for jeg følte meg ikke så stressa i går, men noe har det da gjerne vært siden jeg var så trøtt i dag.

Magen er heldigvis ikke oppblåst lenger!!! My God hvor oppblåst en mage kan bli! Det er helt utrolig.
Men nå er den tilbake til seg selv – så da er det bare å holde den der 😉

Mat som belønning

Siden det er lørdag, så har jeg kjent på lysten til å kose meg med noe. Det er et søtsug, men kjenner at det er mer relatert til vane og belønning enn et reelt fysisk behov. Dette er noe det er viktig å være bevisst på. Vi er så vant til å belønne oss selv og kose oss med mat og godsaker, men må det være slik? Kan vi ikke kose oss uten? Hva annet kan vi kose oss med?

Dette er nok kanskje den vanskeligste delen av en kostholdsendring. Det er et interessant tema. I februar skal jeg faktisk på et hypnoterapikurs som går på akkurat dette temaet, mat og følelser. Blir spennende å lære om hvordan man kan jobbe med underbevisstheten på dette.

Ellers ble det egentlig restemiddag i dag. Brukte resten av tacokjøttet i en tacograteng, den ble i grunnen veldig god. Kjenner det er en del oppskrifter som må ut nå fremover 😀

Detox – Dag 7, 21. januar 2018 – Siste dagen, godt å være ferdig

Så er siste dagen unnagjort! I dag gikk det helt fint å stå opp tidlig. Det ble en rolig og fin morgen med frokost, litt jobbing, fargelegging med snuppa og husarbeid. Lenge siden jeg har vært så effektiv 😀

Kl 10.15 måtte vi komme oss ut av hus for snuppa skulle på skiskole i dag. Fikk svinget meg noen runder i bakken mens hun var på kurs og det var helt nydelig føre! I dag var det til og med sol! Kroppen holdt greit og hadde ikke behov for mat før vi var hjemme igjen i 13 tiden. Frokosten holdt med andre ord i ca 5 timer, det er helt innafor.

Deretter gikk det slag i slag med besøk hele ettermiddagen og frem til kveldsmattid, var veldig hyggelig.

Middagen ble rester av tacogryta i går, enkelt og greit

Oppsummert

Da jeg var på ski tenkte jeg på at jeg skal unne meg en god rødvin og noe godt å spise neste helg 😉 Gleder meg også til en kaffe latte. Blir spennende å smake på disse tingene igjen, for ofte er det slik at det slettes ikke smakes like godt etter en rensekur, hehe. Ofte er det mer i hodet og en vane at man vil ha disse tingene, enn at kroppen har et behov for det.

Det har uansett vært godt å gjøre denne kuren. Kjenner meg mye lettere i kroppen og magen føles definitivt mye bedre. Jeg veier meg ikke, men klærne passer bedre, ja. Veldig godt å være kvitt den oppblåste magen! Nå må jeg bare holde den der 😉

Ellers har jeg alltid tenkt at jeg er flink til å få i meg grønnsaker, men etter denne uka her ser jeg at jeg definitivt har et forbedringspotensial i hverdagen.

Det beste er å kjenne på at jeg har fått motivasjonen tilbake og inspirasjon til å lage mer mat! Den har jeg savnet litt i det siste.
Treningslysten er også back in business, så da er det bare å kjøre på 😀

På Tindentoppen i dag 21. januar 2018 😀

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk