3 læringer jeg vil dele med deg

3 læringer jeg vil dele med deg

Siste uke var innholdsrik og lærerik, både på det personlige plan og kunnskapsplan. Jeg kom hjem litt helere, rett og slett!
Disse tingene har du gjerne hørt før. Men er du som meg, så trenger vi å høre det flere ganger og fra ulike vinkler 😉

Sett deg selv først. Så enkelt, men likevel så vanskelig.

Vi får jo høre dette hele tiden, men det ligger i bakhodet at da er vi jo egoistiske. Du skal ha god helse og en topp kropp, bruse med energi og være tilgjengelig for alle andre. Er dette mulig? Heller sjeldent, særlig i det lange løp.

Skal du ha energi, være glad og kunne ta vare på andre, så må du faktisk prioritere deg selv først.
Det er ABSOLUTT IKKE noe egoistisk ved dette. Går du på akkord med deg selv i det lange løp og skal gjøre alle andre til lags, så vil du etterhvert kjenne på utslitthet, utbrenthet og sykdom.
Det gagner absolutt ingen, verken deg selv, familie, jobb eller venner.

Begynn i det små om du synes dette er utfordrende. Sett f.eks. av 15 min til deg selv om dagen.
Kanskje må du stå opp et kvarter tidligere, eller trekke litt frisk luft men en spasertur på kvelden? Finn tid til å være kreativ og å gjøre ting som gjør deg glad. Kanskje er det å male, spille et instrument, gå på en treningstime eller gjøre yoga?
Livet flyr av gårde i hverdagen, den eneste som kan skape et pustehull og et nå i nuet, det er deg 🙂 

Meditasjonens kraft – for et helere deg

Det kan være mye god healing i meditasjon. På Gran Canaria hadde vi to kraftfulle meditasjoner, den ene guidet av Maki Svendsen og den andre av Kundalini-yogalærer Lill Legård. Helt nydelig var det!

Synes du å meditere er vanskelig?
Du er ikke alene, jeg syntes selv at det var utfordrende å skulle sitte stille og ikke «tenke på noe». Men dette er i grunnen misforstått. Det handler ikke om å få et tomt hode, men å la tankene passere forbi uten at man analyserer og diskuterer dem. Dette er er rett og slett trening.

Selv begynte jeg med guidede meditasjoner da jeg var utbrent for snart et par år siden.
Hodet var fullt av negativt tankespinn og det var veldig slitsomt og frustrende. Jeg bestemte meg derfor for å teste guidet meditasjon og det var rett og slett en lettelse!
Det å fokusere på en stemme og å få beskjed om hva jeg skulle tenke eller forestille meg ga men en god pause fra tankespinnet. Etterhvert fikk jeg lyst til å prøve selv, uten guiding – og det var godt å kjenne på at dette gikk greit.

Du trenger ikke å meditere i en time om dagen.
Begynn med 5 minutter for deg selv eller finn en guidet meditasjon på f.eks. youtube (søk på guidet meditasjon/guided meditation på engelsk). Noen dager går det lettere enn andre dager og dette er helt greit! Ros deg selv for at du prøver, med trening vil det gå lettere.

Å være med likesinnede og positive mennesker

Det å være sammen med andre som har de samme interessene som deg betyr så mye!
For meg er det å f.eks være på mastermind, komme til Tønsberg på Tunmed skole, eller å henge med mine Synergykolleger som å komme hjem! Der kan jeg være så opptatt av ernæring, personlig utvikling og spiritualitet som jeg bare vil. Vi snakker om dette stort sett hele tiden og det gir meg masse energi 😀

Uansett hva du brenner for eller synes er interessant, finn noen som deler de samme interessene som deg.
Du blir påvirket av dine omgivelser og de du er med, gjerne mer enn du er klar over.
Finn andre som deler dine interesser! Det være seg hage, yoga, mat, trening, bøker, teknologi, fugler, blomster, dyr eller hva det nå måtte være.
Jeg kan love deg at det vil gi deg en ny dimensjon og inspirasjon i livet ditt.

Hypnose – wohoo eller et seriøst verktøy?

Jeg skal skrive et eget innlegg om hypnose, for dette er et fascinerende verktøy. Det er absolutt ikke noe mystisk ved det og det er helt trygt. Du forbinder det gjerne med disse tv-showene hvor tilfeldige mennesker gjør de merkeligste ting i en slags transetilstand. Terapeutisk hypnose handler absolutt ikke om dette.

For en liten smakebit, kan du teste en selvhypnose av Henry Leander (han jeg var på kurs med).
Dette er en 20 minutters  avslappningshypnose. Finn deg en god lenestol, ha et åpent sinn og sett på videoen, jeg kan så og si garantere deg at du vil kjenne på en deilig avslappet følelse i kroppen etter de 20 minuttene 😉
Til video>>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk