13.12 – Varm kakao som metter og styrker
Er det noe som er godt nå i vinterkulden og vintermørket, er det varm kakao.
Her har du en god og næringsrik variant laget på:
- 1 boks kokosmelk (bruke den fra Coop Änglamark)
- 1 dl vann
- 3 ss kakaopulver
- 3 ss kokosblomstsukker
- 3 ss lønnesirup
- dæsj vaniljepulver
- klype uraffinert havsalt (fra Jozo, kjøpes på dagligvarebutikken)
- 2 ss kollagen
Ha alt i en kjele og varm opp. Når det gjelder hvor søt du vil ha den, så smaker du bare til. Målene jeg har angitt var det jeg brukte 🙂
Noen Tips
- Kokosblomstsukker har en litt brent og karamellisert smak. Det er en helt naturlig sukkertype og har mindre innvirkning på blodsukkeret enn vanlig sukker. Det liker vi 😀
- Fås kjøpt på helsekost og i matvarebutikker med godt utvalg (her i Hemsedal tar f.eks. Kiwi inn kokosblomstsukker)
- Kollagen – topp mat for tarmer og næring for kroppen. Kollagen inneholder 19 forskjellige aminosyrer.
Kroppen produsere selv kollagen, men produksjonen synker med årene. Det er derfor vi bl.a. får rynker..- Kollagen er bra for:
- hud, hår og negler
- ledd
- forbrenningen
- leverens renseprosess
- tarmene
- Kollagen får du kjøpt hos bl.a. naturkilden.no og på iHerb.com
- Kollagen smaker i grunnen ingenting og er topp å bruke i smoothier, havregrøt og varme drikker for ekstra næring
- Kollagen er bra for:
- Kokosmelken er en god del fetere enn melk – derfor holder denne kakaoen enda lengre mett og blodsukkeret holder seg mer stabilt
NYYT! <3