03.12 – Hjemmelaget granola
Glutenfri, melkefri, eggefri og blodsukkerstabil granola – med naturlig søtning
Granola er jo supergodt, et fint alternativ til müsli og veldig greit å lage selv.
Dessverre er de du får kjøpt på butikken for det meste skikkelige sukkerbomber.
Vil du ha et alternativ som ikke gir jojo – blodsukker, er denne oppskriften verdt å teste!
Granola er kjempegodt med f.eks. yoghurt og cottage cheese. Den er også god å knaske på som snacks 😉
Bløtlegg og tørk gjerne nøttene på forhånd, da blir de lettere å fordøye og enda mer næringsrike!
Oppskrift
Ingredienser:
- 2 dl mandler
- 3 dl hasselnøter
- 2 dl gresskarkjerner
- 2 dl solsikkekjerner
- 2 dl linfrø
- 1 dl chiafrø
- 1,5 dl kokosmasse
- 3 ss kokosolje
- 1,5 dl kokosmelk
- 3 ss kokosblomstsukker
- 1 ss kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 god klype salt
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 150 grader
- Grovhakk mandler og hasselnøtter, enten for hånd eller i en food processor (jeg brukte det med S bladet i plastikk)
- Smelt kokosolje og kokosblomstsukker i en kjele
- Ha i kokosmelken og krydderet i kjelen og bland det godt
- Ha i nøttene, frøene og kokosmassen og bland godt
- Ha hele massen i en langpanne med bakepapir og stek i ovnen på 150 grader. Vend massen jevnlig (hvert 10-15 minutt)
- Ta ut av ovnen og la kjølne
- Oppbevares i lufttett boks eller på et type Norgesglass 😀