03.12 – Hjemmelaget granola

03.12 – Hjemmelaget granola

Glutenfri, melkefri, eggefri og blodsukkerstabil granola – med naturlig søtning

Granola er jo supergodt, et fint alternativ til müsli og veldig greit å lage selv.
Dessverre er de du får kjøpt på butikken for det meste skikkelige sukkerbomber.
Vil du ha et alternativ som ikke gir jojo – blodsukker, er denne oppskriften verdt å teste!

Granola er kjempegodt med f.eks. yoghurt og cottage cheese. Den er også god å knaske på som snacks 😉

Bløtlegg og tørk gjerne nøttene på forhånd, da blir de lettere å fordøye og enda mer næringsrike!

Oppskrift

Ingredienser:

  • 2 dl mandler
  • 3 dl hasselnøter
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl linfrø
  • 1 dl chiafrø
  • 1,5 dl kokosmasse
  • 3 ss kokosolje
  • 1,5 dl kokosmelk
  • 3 ss kokosblomstsukker
  • 1 ss kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 god klype salt

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 150 grader
  • Grovhakk mandler og hasselnøtter, enten for hånd eller i en food processor (jeg brukte det med S bladet i plastikk)
  • Smelt kokosolje og kokosblomstsukker i en kjele
  • Ha i kokosmelken og krydderet i kjelen og bland det godt
  • Ha i nøttene, frøene og kokosmassen og bland godt
  • Ha hele massen i en langpanne med bakepapir og stek i ovnen på 150 grader. Vend massen jevnlig (hvert 10-15 minutt)
  • Ta ut av ovnen og la kjølne
  • Oppbevares i lufttett boks eller på et type Norgesglass 😀

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk