Sitron panna cotta på kokosmelk – melk- og glutenfri

Sitron panna cotta på kokosmelk – melk- og glutenfri

God og frisk dessert!

Panna Cotta er jo også superenkelt å lage! Det tar ikke lang tid å lage, men må stå noen timer for å stivne.

Ingredienser til 3-4 porsjoner:

  • En boks kokosmelk (jeg bruker Coop Änglamark)
  • Revet skall av 2 økologiske sitroner
  • 2 ts gelatinpulver (helsekostbutikker selger dette, ellers har dr. Oetker et også som fås på butikken)
  • 3-4 ss lønnesirup (avhenger av hvor søt du vil ha den 😉 )
  • 1/2-1 vaniljepulver

Fremgangsmåte:

  • Ta litt over halvparten av kokosmelken i en kjele sammen med sitronskallet
  • Varm opp til rett under kokepunkten, sett til siden
  • Ha resten av kokosmelken i en skål og dryss gelatinpulveret over. La gelatinpulveret svelle i 10 min
  • Sett kjelen på middels varme og varm opp igjen til rett under kokepunktet
  • Ha i resten av kokosmelken med gelatinet i kjelen og rør godt til gelatinet er løst opp
  • Ha i lønnesirupen og vaniljepulveret, rør det godt inn
  • Fordel i 3-4 skåler (avhenger av str. på skålene)
  • La stå kaldt i minst 4 timer (kjøleskapstemperatur
  • Klar for servering! Server gjerne med raspet sitronskall til pynt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk