Sitron panna cotta på kokosmelk – melk- og glutenfri
God og frisk dessert!
Panna Cotta er jo også superenkelt å lage! Det tar ikke lang tid å lage, men må stå noen timer for å stivne.
Ingredienser til 3-4 porsjoner:
- En boks kokosmelk (jeg bruker Coop Änglamark)
- Revet skall av 2 økologiske sitroner
- 2 ts gelatinpulver (helsekostbutikker selger dette, ellers har dr. Oetker et også som fås på butikken)
- 3-4 ss lønnesirup (avhenger av hvor søt du vil ha den 😉 )
- 1/2-1 vaniljepulver
Fremgangsmåte:
- Ta litt over halvparten av kokosmelken i en kjele sammen med sitronskallet
- Varm opp til rett under kokepunkten, sett til siden
- Ha resten av kokosmelken i en skål og dryss gelatinpulveret over. La gelatinpulveret svelle i 10 min
- Sett kjelen på middels varme og varm opp igjen til rett under kokepunktet
- Ha i resten av kokosmelken med gelatinet i kjelen og rør godt til gelatinet er løst opp
- Ha i lønnesirupen og vaniljepulveret, rør det godt inn
- Fordel i 3-4 skåler (avhenger av str. på skålene)
- La stå kaldt i minst 4 timer (kjøleskapstemperatur
- Klar for servering! Server gjerne med raspet sitronskall til pynt