Har du gamle bananer liggende?

Har du gamle bananer liggende?

Kom over en enkel oppskrift på bananbrød som er super både til frokost og lunsj, og det falt veldig i smak hos 9-åringen 😀

Ikke uvanlig å ha noen bananer som har blitt liggende liiiitt for lenge. Men de er ikke nødvendigvis uspiselige av den grunn! Tvert i mot, jo brunere de er, jo søtere er de og dess bedre er de i bakst.

Oppskriften fant jeg hos www.glutenfrihet.no og er vel i grunnen den beste bananbrødoppskriften jeg har prøvd 😀

Du har alt i en foodprocessor, mikser, hiver røra i en brødform og lar det stå i ovnen i ca 45 min og finito. Blir ikke mye enklere enn det!

Ingredienser bananbrød

  • 100 g mandelmel
    • Om du ikke har mandelmel, ta 100 g mandler i foodprocessoren først og grovkvern disse før du har oppi resten av ingrediensene
  • 125 g havregryn (glutenfrie om du trenger det)
  • 1 toppet ss nøytral olje eller kokosolje
  • 1 toppet ts kanel
  • 1 toppet ts kardemomme
  • 1 toppet ts bakepulver
  • 3 modne bananer (ca. 250 g)
  • 1/4 ts salt
  • 100 g yoghurt naturell
  • 3 egg (M)

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 grader
  • Ha alle ingrediensene i food processoren og miks godt
  • Hell røren i en brødform med bakepapir oppi
  • Stek i ca 45 minutter, brøden har en gyllen farge på toppen
  • Avkjøl gjerne på rist
  • Kan fint oppbevares noen dager i en brødpose. Kan sikkert fryses også, men dette har jeg ikke testet enda

Nyt! Godt til frokost og et fint tilskudd til matpakkeboksen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk