Yogalærerutdannelse – update uke 4 – oppsummering og status

Yogalærerutdannelse – update uke 4 – oppsummering og status

Så er jeg kommet hjem og tilbake til «virkeligheten» ☺

Det ble en lang reise hjem. Sto opp kl 03.00 om morgenen og var hjemme i Hemsedal kl 22.30. Men alt i alt, så gikk reisen veldig fint.

Var ikke så smart med å drikke en litt større cappuccino på flyplassen før avreise. Endte opp med å føle meg veldig rastløs og måtte på do flere ganger i løpet av flyreisen. Satt ved vindu, så ble jo nødt til å piske opp sidepassasjeren ?

Ikke fikk jeg sove på flyturen heller – sånn er det tydeligvis med meg etter en lengre pause fra koffein, hehe.

Utsikt fra flyet med fjellet/vulkanen Teide i bakgrunnen, Spanias høyeste fjell.

Både godt og trist å skulle reise hjem

4 uker er en stund og vi i gruppa ble godt kjent. Vi var en herlig gjeng med god energi, positivitet, empati og god støtte. Vi delte soverom, bad, måltider, undervisning og søndagsturer – så vi ble jo veldig godt kjent!

Ingen hadde noen store nedturer – vi var en særdeles balansert gjeng! Hadde selv regnet med at dette kunne bli en mental berg- og dalbane, men disse 4 ukene gikk veldig fint.

Første uka var litt tilvenning, men dagene gikk så fort og fra uke 2 var vi inne i gode rutiner, blitt bedre kjent og hadde det veldig hyggelig sammen. På et sånt opphold er du jo i en egen boble og jeg kjente at det var veldig godt å ha fokus på en ting. Være borte fra «virkeligheten» en periode.

Skal innrømme at de første 2 ukene tenkte jeg med gru på å komme hjem igjen. Til alt stresset som ventet der. Ute i uke 3 begynte dette å endre seg. Jeg kjente meg roligere og begynte å glede meg til å komme hjem. Til å starte på ny frisk igjen og dele den nye kunnskapen. Komme hjem til alle de nye mulighetene som venter!

All yogaen har gitt meg en betydelig større ro i sjela- og det er så godt å kjenne på. ❤

Mixed feelings

Siste lørdagen var en dag med mange miksede følelser. Det var trist å skulle å ta farvel med alle, selv om jeg gledet meg veldig til å komme hjem til familie, kjæreste og venner.

Å komme hjem var både godt og rart. Selv om jeg hadde vært på reise i mange timer fikk jeg ikke sove spesielt godt første natta. Kroppen var urolig og måtte liksom venne meg til å være hjemme igjen. Var litt merkelig.

Følte meg mye bedre i går og var da landet og kommet «hjem». Supergodt å se datteren og kjæresten igjen, skal ikke stikke det under en stol

Venter på å bli hentet på flyplassen i Bergen av min far. Fikk deilig middag hos mine foreldre før siste etappe med bil til Hemsedal. Begynte å bli litt sliten her!

Hvordan er kroppen etter 4 uker med intensiv yoga og vegetarmat?

Siste uka var kroppen sliten, absolutt. Har dessverre også pådratt meg noe muskulært rundt høyre skulderblad – shit det er ganske vondt altså! Litt usikker på strategien for at den skal bli bedre, men håper min kollega Terje på Helselaben har noen gode råd.

Har økt inntaket av vitamin c og magnesium. Har også noe ingefær-gurkemeietilskudd mot betennelse.

Kollagen er tilbake som tilskudd og skal se hva jeg ellers kan finne på for raskere tilheling. Det er vel noe med å gi det litt ro også en periode. Men veldig kjedelig når jeg er såå klar for trening og mer yoga!

Knærne begynte også å gjøre litt opprør siste uka, men det går bra nå.

Det er helt normalt å få vondter her og der i løpet av et slikt opplegg. Det er veldig intensivt for kroppen!
Det morsomme var at hun på 54 år var den som klarte seg best! Uten noen særlige vondter i det hele tatt – respekt for det altså.

Hva har blitt bedre?

Styrken har definitivt blitt mye bedre! Har en helt annen kraft i armer og ben og det er ordentlig godt å kjenne på. Er også blitt mye mer fleksibel og mykere i kroppen. Går ikke ned i spagaten enda, men har ihvertfall kommet nærmere gulvet, haha.

Da jeg begynte på utdannelsen var jeg superstiv i hoftepartiet og nedre korsrygg. Hadde jo prøvd meg på vannski et par uker før, med mindre suksess. Det gjorde også at jeg stivnet veldig til. Men 4 uker med yoga har definitivt gjort susen! Alle de vondtene er borte og hoftene er mye mer fleksibel – det er så deilig.

Mentalt kjenner jeg som sagt også på en enda større ro inni meg – veldig godt.

Fortsatt vegetar?

Det gikk stort sett fint å leve vegetar, men savnet egg. Hadde også dager hvor jeg følte at kroppen manglet noe. Kjøpte valnøtter og mandler og dette hjalp på. Frisøndagen med spansk omelett på restaurant var herlig ?

Ellers var kostholdet også mye mer karbobasert enn det jeg er vant til. Det ble en del ris, innimellom pasta (som jeg vanligvis nesten aldri spiser) og brød. Relativt lite fett og protein.

Var mye sulten i starten, men det gikk seg til etterhvert. Ble jo mett, men følte meg liksom ikke helt tilfredsstilt? Det var en litt rar følelse. Men følte ikke at jeg hadde problemer med blodsukkerfall, slik jeg har hatt tidligere.

Spiste en del brød i begynnelsen. Det var hjemmebakt i en brødbakermaskin og smakte veldig godt. Fikk ikke problemer med magen, men kjente likevel etterhvert at det ikke var helt optimalt for meg. Siste 1,5-2 ukene gikk det heller i riskaker med smør og pålegg til lunsj, frukt og yoghurt med honning og kanel.

Ser for meg at det blir mer vegetarmat og grønnsaker på hjemmefronten. Helt vegetar blir jeg ikke, men kjenner at jeg trenger absolutt ikke kjøtt hver eneste dag.

Ellers blir det nok mer tilbake til rundt 100-150 g karbo om dagen, fett og protein slik som det passer meg (til alle måltider).

Supergod kikertmos med grønnsaker. For fullverdig protein må du alltid ha noe korn eller ris til et vegetarmåltid med linser/bønner/kikerter.

Fordøyelsen fungerte veldig bra

Uten å gå i detaljer på dette ? Fordøyelsen fungerte faktisk veldig bra! Drakk nok mer enn vanlig + at all yogaen tror jeg gjorde til at jeg ble veldig regelmessig på toalettet. Skal innrømme at jeg måtte tisse mye! Ble nesten litt bekymra, haha.

Hadde dårlig mage kun én gang, og det tror jeg var fordi jeg testet noen rescue drops. Var et eller annet der jeg ikke tålte.

Alt i alt – terningkast 5  til Gayatri School of Yoga

Angrer ikke en dag på at jeg reiste og gjorde dette. Jeg er overhodet ikke lei av yoga, vil bare gjøre mer. Gleder meg også til å kunne dele kunnskapen med deg og resten av verden!

Yoga er liksom alt i ett – fysisk trening, pust, mental trening og kosthold -> gir bedre søvn, konsentrasjon, fysisk styrke, bedre helse, indre ro og godt humør!

Yoga handler jo om å forene body and mind – få kontroll over tankene dine – rett og slett ha det bra med deg selv – føle deg wow! 

Har du det bra, så har de rundt deg det også bra! Da er du positiv, har energi, føler deg engasjert og har så mye mer overskudd til de du er glad! Det er jo det livet handler om ☺

Stort takk til de herlige lærerne ❤

Sender et enormt tusen TAKK til driverne og lærerne av yogaskolen, Radhika, Kiran og Anand <3
Fantastiske, hjertevarme og kunnskapsrike mennesker som bare vil ditt beste. Følte meg som hjemme og supergodt ivaretatt.

Huset vi bodde i var helt nydelig, og nok plass om du fikk behov for å være litt alene.

Om du er nysgjerrig på skolen, så finner du den her>>
Bilder fra vårt kurs finner du på Facebooksiden deres>>

Namaste, Shanti, Om ❤

Hele gjengen samlet etter endt seremoni og overrekkelse av yogalærersertifikat ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk