Yogalærerutdannelse update uke 3

Yogalærerutdannelse update uke 3

Dette innlegget inneholder affiliatelink

Så er 3. uka unnagjort! Det har vært en ganske sliten gjeng denne uka her. Kjent på vondter i kroppen og vært mye trøtte.

Det er nok ikke helt unaturlig å kjenne på dette.. Kroppen strekkes, tøyes og styrkes hver dag. I tillegg er det teori som skal plottes inn i hjernen.

Tiden har likevel gått veldig fort. Denne uka har vi trent på å holde yogatimer for viderekomne, både Hatha og Vinyasa-klasse. De neste to dagene blir det praktisk eksamen i å holde en Vinyasa-klasse. Da må vær enkelt av oss gjennomføre 1 times klasse.

Det er så bra her, for vi har blitt kastet ut i å gjennomføre yogatimer fra første uke! Det har vært skummelt også, men sånn er det jo første gang du gjør noe nytt.

Nå er dette selvfølgelig bare en start og en dør er åpnet. Yogaverden er stoor! For å bli en god yogalærer handler det jo om å få erfaring og stadig lære mer.
Men vi må jo alle starte et sted! <3

Ikke så strikt som jeg trodde

Jeg var innstilt på streng vegetarmat, ingen kaffe, lite internett o.l. disse 4 ukene. Så kom første fri-søndagen og her fikk vi gjøre akkurat som vi ville. Hadde vi lyst på kjøtt og kaffe, vær så god!

Vi ble selvfølgelig anbefalt å holde oss til den sattviske dietten (som er den dietten vi følger på skola, uten kjøtt, fisk, egg, løk, hvitløk, kaffe og alkohol), men hadde vi lyst til å ta en kaffekopp, spise kjøtt eller et glass vin på fridagen, så var det helt opp til oss.

Så på lørdags kveld og søndag har det blitt litt utskeielser 😉 Det har blitt et glass vin og søndagen har jeg nytt en god cappuchino med GOD samvittighet. Vi har også kost oss med spansk omelett. Endelig litt egg!

Savner egg og har følt at det har blitt lite protein. Men alt går for en periode.

Vi har også kost oss med sjokolade. Det har selv læreren servet oss med 😀

Når det gjelder internett, så er wifi-forbindelsen veldig opp og ned her. Men vi har ingen restriksjoner i forhold til hvor mye tid vi tilbringer på nettet. Selvfølgelig anbefalt å bruke minst mulig tid, du har jo alltids godt av en pause.

En fin gjeng

Har vært utrolig heldig med de andre som jeg er her med. Vi har det veldig hyggelig sammen og det er en trygg gjeng å øve og trene med. Dette er visst ikke alltid en selvfølge!

Spise – yoga – sove

Det er dette det går i. Vi tenker nok mye på mat, haha 😉 Frokosten er inne i en god rutine og er nok favorittmåltidet til de aller fleste. Vi spiser ikke før litt etter kl 9.00 da vi har yoga fra kl 7-9. Deretter blir det en liten lunsj i 12.30 tiden og ikke middag før i 19.30 tiden.

For å si det sånn, det er en del rumling i magen både på morgenøkten og kveldsøkten 😉

Vi legger oss i 22-23 tiden og det blir ofte en lur i løpet av dagen også. Selv har jeg hatt behov for å slappe av allerede etter frokost.

Frokosttips – havre- og müsligrøt

Jeg lager en stor porsjon havregrøt til alle hver morgen. Jeg bruker en blanding av havre og en musliblanding og det funker veldig bra! Jeg prøver å få bløtlagt den et par timer minst. Har også laget den klar kvelden før, slik at den har godgjort seg natten over.

Poenget med bløtlegging er jo å bryte ned en del av antinæringsstoffene i kornet, slik at det blir lettere fordøyelig og du får bedre opptak av næringstoffene. Den er ikke spesielt lavkarbo, men jeg synes den har fungert bra for meg her. Du må gjerne teste den ut og se om du trives med den. Ha gjerne også i f.eks. kollagenpulver for mer protein 😀

Oppskrift 1 porsjon grøt

  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 dl müsli (du velger selv hvilken, se gjerne etter en som også har nøtter og frø i seg)
  • litt salt
  • 1 ss kokosolje (du kan ha i mer)
  • Evt. 1 ss kollagenpulver
  • Ca 2-3 dl vann – kommer an på hvor tjukk du vil ha grøten

Bland sammen havre, müsli og vann i en kjele før du legger deg og la stå natten over.

Ha i salt og kokosolje og kok grøten. Rør hele tiden, den blir fort ferdig 🙂

Topping

God kladd smør, bær, frukt, yoghurt naturell, honning, surmelk, kanel – det du har lyst på 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk