Yogalærerutdannelse – update uke 2

Yogalærerutdannelse – update uke 2

Livet på Gayatri yogaskole

Så er det allerede gått 2 uker.. Tiden flyr! Det er intensivt og mye input. Begynner også å kjenne det i kroppen nå.

Vi gjør praktisk yoga ca mellom 4 og 6 timer om dagen, 6 dager i uka. Det er selvsagt en del pauser i mellom underveis i øktene. Det beste med yoga er jo å ligge i Shavasana (dødmannsstillingen :D). Det mediteres også, så vi står ikke i positurer hele tiden.

Vi får absolutt kjørt oss!

Søndager er det fri og da tar vi oss en tur for å oppleve øya. I går dro vi til Garachico – en gammel og koselig landsby en times kjøring sør for Tejina hvor vi bor. Der har de også lagd til naturlige svømmebasseng som fylles med vannet fra sjøen.

En vanlig dag på Gayatri yogaskole

  • kl 7-9: Yoga med meditasjon
  • kl 10.30-12.30: Teori
  • kl 15.00-17.00: Mikroundervisning eller praktisk undervisning (pranayama, teori, Bhaktiyoga o.l.)
  • kl 17.00-19.00: Vinyasa yoga

Vi er en internasjonal gjeng og alt foregår på engelsk. Det er tre dyktige og kunnskapsrike lærere, en fra Tyskland, en fra Spania og en fra England. Vi studentene er fra Norge, Sveits, Italia, Hellas og Tyskland.

Vi spiser i hovedsak tre ganger om dagen. Frokost, lunsj og middag. Det er ganske kort tid mellom frokost og lunsj og leeeenge til middag. Det betyr stor frokost, liten lunsj og stor middag! Det romler godt i magen på morgenøkten og er rimelig sultne der på kvelden for å si det sånn!

På søndagen har vi fri og det gjør veldig godt. Første søndagen følte jeg ikke på så stort behov for fri. Denne søndagen derimot var jeg veldig klar for fri. Kroppen var sliten.

Huset vi bor i og klima

Vi bor i et stort hus med 3 etasjer. I 1. etasjen er det inngang og et stort yogarom med plass til opptil 20 pers.

I 2. etasje bor vi studentene. Her er det 3 soverom og 2 bad. Jepp, det betyr at vi bor to og to sammen. Vi har et stort flott kjøkken og et par oppholdsrom vi kan være i.

i 3. etasje bor ekteparet/to lærerne som driver skolen.

Ellers er det en stor veranda som går rundt nesten hele huset og uteområdet med et badebassen, solsenger og hengekøyer.

Det er et herlig sted og vi har absolutt alt vi trenger – det betyr at vi ikke beveger oss særlig mye utenfor området, utenom lørdag kveld og søndag.

Værmessig er det veldig stabilt og temperaturen ligger på mellom 20-25 grader. Det har blitt litt varmere siste par dagene, men fremdeles behagelig. Faktisk opplevde vi det som ganske kjølig her første uka!

Magisk i regnskogen Anaga!

Egenutvikling

Fysisk

Det har absolutt skjedd fremskritt. Var rimelig stiv i hoftene og korsryggen da jeg kom ned hit. Hadde et mindre vellykket vannskiforsøk et par-tre uker før jeg kom ned, og det var ikke helt heldig for det området der 😉

Det var tungt å sitte rett opp og ned med bena rett ut og jeg klarte ikke å bøye meg så langt forover. Har fremdeles et godt stykke igjen før magen er på låret, men det har absolutt blitt mye bedre! Styrken i hele kroppen  og balansen har absolutt tatt seg opp i løpet av disse to ukene og jeg kan nå holde positurene lenger enn før.

Noen kringle er jeg langt i fra, men et sted må du jo begynne! Det er heller ikke meningen å være noen kringle, men det ser jo kult ut på bilder da, hehe.

Mentalt

Første uka var veldig tilvenning. Nye mennesker, nytt sted, mye input, fysisk og mentalt, annen mat. Andre uka har gått veldig fint og jeg føler meg hjemme her. Er avslappet og vi har det veldig hyggelig.

Føler ikke at jeg har hatt noen store personlige ahaopplevelsene enda, men kanskje heller en bekreftelse på at jeg er på riktig sti.

Livet går jo i svinger og opp- og nedbakker med noen avstikkere underveis. Derfor er det alltid godt å kjenne på at det du gjør gir deg lykkefølelsen og følelsen av å være på riktig vei!

Savner jo selvfølgelig de jeg er glad i hjemme og gleder meg til å komme hjem igjen. Men viktig å være i nuet og nyte der du er.

Tiden går fort her nede, kan nesten ikke tro at det bare er to uker igjen – og da skal jeg kunne undervise i yoga!

Her tester vi de naturlige badebassengene i Garachico! Nydelig vann og det bølget til tider godt der. And yes, it’s me jumping ?

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk