22.12. – Hjemmelaget julemarsipan

22.12. – Hjemmelaget julemarsipan
Spread the love
Jeg elsker marsipan, og skal innrømme at jeg er svak for både Troika og Gullbrød (I know, kanskje litt sånn gammeldags)..
Derfor ble jeg så glad når jeg oppdaget denne superenkle oppskriften på hjemmelaget marsipan.
Denne lager du i en fei og “deigen” er fin å jobbe med.

Enkel marsipan med kun 2 ingredienser!

Det du trenger er kun dadler og mandler.
Dypp gjerne marsipanen i smeltet sjokolade og rull den i kokosmasse 😀
Oppskrift Marsipan:
  • 200 g mandler (du kan skålde dem, men det er ikke nødvendig, jeg gjør det ikke)
  • 100 g dadler, husk å ta ut sten
  • Evt. ha i opp til en 1 ss vann
Fremgangsmåte:
  • Rist evt. mandlene i stekepannen først for mer smak
  • Kjør mandlene til fint ”mel” i en foodprocessor
  • Ha i dadlene og kjør til det blir en grov masse som ligner på marsipan
  • Ha evt. i litt vann for å binde massen bedre sammen
  • Rull kuler, pølser o.l. og dypp evt. i smeltet sjokolade og kokosmasse, tørket opphakket frukt eller appelsinskall
    Du kan også kjevle den ut og stikke ut figurer med små pepperkakeformer. Kun fantasien som setter grenser 😉

Oppbevares i kjøleskap <3 Nyt!



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *