
Helt kokos! Sjokoladepudding med vaniljesaus
Sjokoladepudding er jo digg og enkelt 😀
Jeg har testet en variant på kokosmelk, da mange sliter med laktose- og/eller melkeproteinintoleranse/allergi.
Må si den ble veldig god! Og mektig 😉
Oppskrift sjokoladepudding
Ingredienser:
- En boks kokosmelk (Jeg bruker Coop Änglamark sin)
- 3 gode ss kakaopulver
- 3 ss lønnesirup
- 4 plater gelatin
Fremgangsmåte:
- Ha gelatinplatene i kaldt vann
- Varm opp kokosmelk, kakaopulver og lønnesirup – til rett under kokepunktet
- Ta gelatinplatene ut av det kalde vannet og klem dem godt for å få ut mest mulig vann
- Ha gelatinplatene i den varme blandingen og rør godt inn til alt har løst seg opp
- La stå kaldt i minst 4 timer
- NYYT <3
Hjemmelaget vaniljesaus
Vaniljesaus hører jo med, men visste du at ferdig vaniljesaus på butikken ikke en gang inneholder ekte vanilje? Produsentene bruker i stedet kunstig fremstilt vanillin. Kunstig vanillin utvinnes fra trevirke..
Såå, jeg velger nå å bruke ekte vanilje. Enten har jeg vaniljestenger eller så har jeg vaniljepulver som du får kjøpt på helsekost.
Hjemmelaget vaniljesaus er også superenkelt og raskt å lage! Og i dag lagde jeg også den på kokosmelk.
Ingredienser til liten porsjon (holder til 2-4 pers):
- 2 dl kokosmelk (bruker Coop Änglamark sin)
- 1 vaniljestang
- 2 ss lønnesirup (smak evt. til)
- 1 eggeplomme
- 1 ss potetmel
Fremgangsmåte:
- Ha kokosmelk og lønnesirup i en kjele
- Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og vaniljestang i kjelen med kokosmelken
- Varm sakte opp til rett under kokepunktet, sett til siden
- Miks sammen eggeplomme og potetmel til den er klumpefri
- Ha 1/3 av den varme kokosmelkblandingen i bollen/skålen med eggeplomme og potetmel, rør godt sammen
- Ha så eggeplommemiksen i kjelen med resten av kokosmelkblandingen
- Varm opp til rett under kokepunktet, rør hele tiden
- Avkjøles litt eller helt før den kan nytes alene eller på sjokoladepuddingen <3
God helg!