Svenske Sjokoladeboller – en sunnere variant

Svenske Sjokoladeboller – en sunnere variant

Litt sunnere helgekos

Sjokoladeboller er jo bare digg – Også er det jo fredag og helg! Disse lager du på maks 20 min. Miks sammen i foodprocessor, rull boller og nyyyt med god samvittighet :D.

Dadler og havregryn

Jepp, sjokoladerboller er gjerne ikke det sunneste sånn til vanlig. Men disse her er litt bedre 😀 I stedet for å søte med sukker, så søtes de med dadler og honning. Dadler er faktisk en god kilde til kalium, og kalium er viktig for bl.a. normal muskel- og hjertefunksjon, regulering av væskebalansen i kroppen og vedlikeholde syre/basebalansen.

Sjokoladebollene inneholder også havregryn, kokosstrø, kokosolje, kakao og bittelitt salt. Med andre ord – mange godsaker for både kropp og sjel. I følge oppskriften (som jeg fant i et svensk fitnessmagasin, sånn er det når man jobber på Helselaben) skal det også være litt kaffe i. Jeg droppet kaffen denne gang, men skal definitivt testes med kaffe også!

Så da er det bare å hive seg rundt å lage sjokoladeboller!

Oppskriften

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl kokosstrø
  • 1/2 vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver
  • 0,5 dl smeltet kokosolje
  • 100 g dadler uten sten
  • 0,5 dl honning
  • 2 ss kakao
  • 2 ss sterk, kald kaffe (kan sløyfes, erstattes da med vann)
  • 1/2 krm salt

Fremgangsmåte

  • Ha havregryn og kokosstrø i foodprocessor – kjør til det er mer finmalt
  • Ha i vaniljefrøene eller vaniljepulveret
  • Ha i den smeltede kokosolje
  • Tilsett så dadler, honning, kakao, kaffe og salt
  • Kjør til massen henger godt sammen, den blir litt sånn seig og deigaktig.
  • Er den for tørr og løs, juster med litt vann (men bare litt, maks en ss i slengen)
  • Rull sammen til små kuler og dypp i kokosstrø
  • Blir til 20-30 kuler, alt etter hvor store du lager de
  • Kan spises med en gang, men sett de gjerne en times tid i kjøleskapet først
  • Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet

NYYYYT 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk