Et mykere 2023

Et mykere 2023

Vanligvis liker jeg å reflektere litt over året som er gått.

Hva har jeg fått til. Hva kunne jeg ha gjort annerledes. Hva er jeg takknemlig for.

Må innrømme at denne romjulen har jeg ikke gjort så mye av det.

2022 har vært et krevende år for veldig mange. Føler at ting har kulminert dette året? Pandemi, krig i Europa, økte priser på mat, drivstoff og strøm, høy inflasjon, snakk om resesjon, vintersyklon i USA, langtørke i Afrika, hetebølge i Europa denne sommeren, enda mer polarisering…

Synes året gikk fort, men samtidig så føles det langt..


Vil si jeg er veldig takknemlig for hvor jeg er nå. Er mer på plass der jeg ønsker å være enn jeg kanskje noen gang har vært. Og det er veldig godt. Det er har tatt sin tid 😀

Og det er absolutt flere ting å jobbe med fremover.

Det har vært noen utfordringer dette året også, det hører med. Det skal sies at det merkes å fylle 40 😉

Det blir ikke mindre viktig å ta vare på seg selv når alderen kryper oppover, for å si det sånn.


Jeg liker å ha en intensjon når vi går inn i et nytt år. Må innrømme det. Og den siste tiden har ordet mykere dukket opp. Og da mener jeg ikke i fysisk forstand!

Men det å være mykere mot meg selv, mykere mot andre. Ikke streve sånn. Møte følelser, både gode og ubehagelig, mykere. Være myk mot det som har vært, kanskje blir det lettere å slippe det? Bevege seg fremover, men mykere. Uten så mye motstand. Er det mulig? Å gå fremover på en mykere måte, i stedet for å tvinge det? Er det mulig å møte seg selv mykere? Ja, jeg tror absolutt det.


Et mindfult og mykere 2023

De siste årene har jeg foretrukket mer de rolige yogaformene. Mindful yoga, restorative yoga, yin yoga, yoga nidra. Ta seg tid. Legge merke til kropp, pust og følelser. Øve på å være i det som er her og nå. Akseptere..

Gjøre det motsatte av det vi pleier å gjøre (som vanligvis er å stresse, rushe, være utålmodig, ikke kjenne etter). Dette kan jo også være skummelt og uvant. Vi er ikke vant til dette!

Vi er opplært til å pushe, pushe, pushe. Mantraet er gjerne: No pain, no gain.

Og dette er mønstre jeg også kjenner meg selv igjen i. Selv om jeg har blitt mye bedre på å lytte til kroppen, roe ned, snakke bedre til meg selv. Sette mer grenser. Men føler at 2023 er året for å gå enda dypere inn i dette.

Er dette noe som resonnerer hos deg?

Har du gjort deg noen tanker for 2023? Hvordan ønsker du å møte deg nye året? Hvordan ønsker du å møte deg selv?

Ønsker deg et mykere og godt 2023 <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk