Tips til hvor du finner guidede meditasjoner

Tips til hvor du finner guidede meditasjoner

Synes du det er vanskelig å meditere? Da bør du prøve guidede meditasjoner. Det gjør det så mye lettere å holde fokus, i tillegg så kan du få en god avslapning på kjøpet. 

Husker ikke helt når jeg begynte å prøve meg på meditasjon, men tenker at det må ha vært da jeg deltok på mitt første yogakurs som var i 2006 ca. 

Syntes det var vanskelig å meditere. Fant liksom ikke roen og følte at det egentlig var mer slitsomt enn avslappende. Har alltid tenkt og analysert mye og følte ikke at det ble noe mindre av det da jeg mediterte! Da fikk jo liksom tankene virkelig plass og mulighet til å poppe opp i hytt og pine! Monkeymind som det så fint kalles… 

Så tenkte at det er sikkert vel og bra, men orket ikke å legge så mye energi i det. Var vel egentlig ikke helt klar for å drive med den slags da. 

I min utbrenthetsperiode tilbake i 2016, ble jeg rimelig desperat etter noen løsninger. Hadde et veldig negativt tankespinn som var vanskelig å komme ut av. 

Da kom ideen om meditasjon igjen. Husket fra det første yogakurset at vi pleide å få høre på en guidet meditasjon som gikk på chakraene og at jeg likte den veldig godt.

Søkte derfor inne på youtube og fant ut at der ligger det jo et hav av meditasjoner og  hypnoser for «alt»! Du finner for depresjon, angst, bedre søvn, lite energi, førkjølelse, influensa, forhold, mer kjærlighet, abundance, suksess, ja, så og si hva du måtte ønske. 

Det er alle mulige tidsvarianter fra fem minutter til timesvis og meditasjoner du kan sove til. 

Så hva er en bra guidet meditasjon? 

Jeg har egentlig ikke noe godt svar eller kriterier til dette annet enn at det er som med vin, at du bør like det du hører (smaker når det gjelder vin da).

For meg er det viktig at jeg liker stemmen og at det som blir sagt resonnerer hos meg. Det beste er egentlig å bare teste ut litt forskjellig. Noen ganger har jeg begynt å høre på en meditasjon, men avsluttet fordi jeg ikke følte at den var riktig for meg. 

Hva som faller i smak kan også variere etter behov. Noen ganger er det kanskje en spesifikk utfordring jeg har, som for eksempel det å gi slipp på noe, at jeg ønsker mer indre ro eller mot fysiske smerter. Det siste var at jeg hadde feber og influensasymptomer og da fant jeg en meditasjon for det 😉 

Formålet med å høre på en slik meditasjon eller hypnose er rett og slett å få slappet ordentlig av. Når du har noe å høre på, så er det også lettere å holde fokus og ikke bli så fanget i tankespinn. 

Sovner under meditasjonen?

Så skal jeg innrømme at jeg ofte ligger når jeg hører på disse og faller veldig bort (les: dupper av). Men det sies at det går inn i underbevisstheten likevel 😉

Det er kanskje ikke optimalt å duppe av eller sovne, men tenker som så at gjør man det, så er det det kroppen trenger. 

Føler meg alltid veldig avslappet, rolig og fornøyd etter en guidet meditasjon.

Er du nybegynner, så er guidede meditasjoner gull. Etterhvert får du gjerne også lyst til å prøve deg litt på egenhånd. Bare sitte stille litt og fokusere på pusten for eksempel. 

Forskjellen på guidet meditasjon og guidet hypnose

Føler at disse to går i hverandre. Om du hører på en hypnose eller en meditasjon spiller ikke så stor rolle. Begge deler fører til dyp avslapning. Hypnosen jobber gjerne mer spesifikt med målrettede affirmasjoner mot den utfordringen du har, slik at du lettere kan endre perspektiv og få en mer positiv holdning og endring til utfordringen. 

Tips til guidede meditasjoner – mine favorittkanaler på YouTube

P.S. De er alle på engelsk

  • Jason Stephenson – er veldig glad i stemmen hans og han har mange fine meditasjoner og hypnoser mot alt mulig. 
  • Michael Sealy – veldig rolig og dyp, mørk stemme, men jeg liker den. Har også veldig mye å velge mellom
  • The Honest Guys – også behagelige stemmer og mye å velge mellom 🙂 
  • Guidet hypnose mot forkjølelse og influensa – funket som en kule på meg! Ble veldig avslappet og febersmertene og hodepinen forsvant underveis. Kom tilbake etterpå, men i mildere form. Ble fort frisk, vet ikke om dette var takket være hypnosen eller en tilfeldighet

Søketips

Bruk for eksempel:

  • Guided meditation sleep
  • Guided meditation pain (her kan du være mer spesifikk også, knee pain, headache, migraine, ibs, arthritis osv)
  • Guided meditation love
  • Guided meditation depression, anxiety
  • Guided meditation procrastination (hvis du hele tiden utsetter ting 😉 )
  • Guided meditation more energy 

Om du har noen gode tips eller vil dele dine erfaringer med guidede meditasjoner, legg igjen en kommentar! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk