Nytt år og nye muligheter

Nytt år og nye muligheter

Jeg elsker å starte på et nytt år. Det er noe med følelsen av blanke ark og nye eventyr. Det å ikke vite hva som kommer.
Hvor er jeg i desember neste år?

Nyttårsforsetter – elsket og hatet

Nyttårsforsetter får ofte en del kritikk, for hvor ofte klarer du å gjennomføre den eller dem lenger enn 2-3 uker?

Hva er det som gjør at vi ramler av etter kort tid?

Intensjonen om et nytt og bedre liv er jo der. Ned i vekt, bedre kosthold, trene mer, stresse mindre.

Utfordringen er at listen ofte blir lagt for høyt. Du skal ikke bare trene 1 gang i uka, men 5.
Du skal ikke bare få skikk på frokosten, men spise supersunt 7 dager i uka.

I tillegg er du kanskje allerede ganske sliten, men så har du jo hørt at trening og bedre kostvaner gir mer energi.

Så med nytt år og blanke ark setter du friskt i gang, men etter 2 uker føles det hele veldig uoverkommelig og det er mer stress enn gøy. Kroppen begynner kanskje å si ifra og du kjenner at du bare vil ligge på sofaen. Nok en gang holdt du bare ut i 2 uker, enda et bevis på at du ikke klarer å gjennomføre, eller?

En ny vane av gangen

Jeg skal innrømme at jeg synes det er gøy med nyttårsforsetter og ser ikke noe galt i det. Det må bare planlegges og lista må legges på et nivå der jeg synes det er overkommelig og gøy. Så skjer også livet og jeg kan gå på en smell, men da er det å lære av det og justere underveis. Hvorfor fungerte det ikke og hva skal til for at jeg skal klare det? Var kanskje målet litt urealistisk likevel?

Velger du å ha et nyttårsforsett i år, så velg EN ting du har lyst til å endre på. F.eks.:

  • Gå tur 2 ganger i uka
  • Spise ordentlig frokost hver dag eller 3 dager i uka (det kommer an på hva du er motivert for og hvordan rutinene dine er i dag)
  • Trene styrke hjemme 1 dag i uka
  • Lage en ordentlig middag med barna 1 gang i uka
  • Puste dypt 4 ganger, 3 ganger om dagen
  • osv.

Det er helt opp til deg! Men vær realistisk og ikke sett så høye forventninger. Tenk på at det skal være gøy og enkelt. Et skritt om gangen. Det er de mange små skrittene hver dag som teller. Når du har fått inn en ny vane, så kan du introdusere en ny.
Kanskje du kan introdusere en ny vane annenhver måned? Eller hver 3. måned? Det sies at det tar 21 dager å få inn en ny rutine, og 90 dager før den er automatisert – så vær tålmodig og snill med deg selv underveis.

Minn deg selv på hvorfor du ønsker den nye vanen – hver dag

Fokuser på det positive ved at du velger å investerer tid og krefter i denne nye vanen – og hva det vil gi deg på sikt. For det glemmer vi ofte. Tenk gjennom hvorfor du egentlig ønsker endringen. Er det for bedre helse? For bedre tid? Mindre stress? For at du skal føle deg bedre? Skriv det opp og se på det hver dag. Da minner du deg selv på hvorfor du gjør dette – og det kan bli litt enklere å holde motivasjonen oppe 🙂

Del gjerne hva du ønsker å ha som nyttårsforsett i kommentarfeltet! Ved å skrive det ned, forplikter du deg enda mer 😉

P.S. I januar kjører jeg «Ny start – challenge» på Facebook. Hver uke, mandager i januar, vil jeg ha en live sending med en ny challenge. Det blir enkle ting som du kan begynne med –  og som kan bidra til at helsa og energien blir litt bedre.

Mer info kommer 😀

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk