Ny måned og nye muligheter – oktobertips

Ny måned og nye muligheter – oktobertips

Oktober – tid for ettertanke og planlegging

Tiden flyr! Kjenner du på at september bare forsvant og at du knapt husker hva du har brukt tiden på?

Selv har det vært innskolering av datteren min på 6 år, noe som betyr nye rutiner og oppfølging. Tanker rundt dette om hun trives på ny skole har det også blitt. I tillegg har det vært mye reising, læring og jobb. Plutselig fikk jeg også for meg at jeg skulle male leiligheten (kanskje ikke den beste timingen, men det er en annen histore)!

2. oktober og mindre enn 3 mnd igjen av året

Jeg er ganske strukturert av meg, men det å skulle planlegge jobbedagene  og livet 3 mnd frem i tid synes jeg har vært utfordrende. Det har liksom sittet litt langt inne og jeg har ikke visst hvor jeg skulle begynne! Har også følt at det binder meg så mye. Plutselig gikk det opp for meg at det faktisk gir meg mer frihet! Har du tenkt på det?

Når du vet målene dine, hva du skal gjøre og når. Da er det faktisk bare å gjøre det, ikke sant? Føles ikke det herlig! En følelse av kontroll og at det er mening med det du gjør. Dette gjør det også lettere å holde motivasjonen oppe. For du vet hvor du skal!

Det å bestemme seg for noe, planlegge og å gjøre det er veldig befriende. Når de litt tyngre dagene stikker innom eller når du skal gjøre noe du egentlig ikke har lyst til eller gruer deg til, så er det så mye lettere å gjennomføre fordi du vet hvorfor du skal gjøre det. Du slipper også å bruke masse energi på å bestemme deg for om du skal gjøre det eller ikke og å bekymre deg for alt du skulle ha gjort og evt. har glemt å gjøre.

Refleksjon og planlegging – For å komme dit du vil

Hvor står du i dag? Har du tenkt gjennom hva september har gått til? Hva skjer i ukene fremover? Føler du deg stressa og bakpå? At du nok en gang er tilbake i de gamle rutinene og at livet bare passerer uten at du får helt med deg hva som skjer?

Dette er veldig vanlig. Vi mennesker fungerer i all hovedsak på rutiner, dette er i utgangspunktet energibesparende – for da trenger vi ikke å tenke så mye. Så er spørsmålet om de rutinene du har fungerer godt for deg. Er du der du egentlig ønsker å være?

Sett av en kveld denne uka, tenk gjennom og skriv ned:

  • Hvordan har året vært så lang, på godt og vondt?
  • Hva har fungert bra og hva kunne vært gjort annerledes?
  • Hva drømmer du om? Hvor ønsker du å være om ett år?
  • Hvor ønsker du å være om 3. mnd, altså 1. januar 2018?
  • Hva kan du gjøre hver dag, evt hver uke for å nå målet ditt om 3 mnd?

Få planleggingsark til inspirasjon og veiledning>>

Hvis du ikke er helt fornøyd med hvor du er i dag og usikker på hvor du egentlig ønsker å være, gjør denne oppgaven.

Har du ingen anelse om hva du ønsker i livet ditt, men kjenner på at du ikke er helt på riktig plass, kan laste ned Drømmeoppgaven. En gøy oppgave som gir en pekepinn på hva du egentlig har lyst til. Da er det også lettere å finne en vei som fører dit. <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk