Frokost-cookies

Frokost-cookies

Er du et frokostmenneske?

Jeg må innrømme at jeg ikke er noe utpreget frokostmenneske.. Mine morgener består mest av drikke og ulike rutiner som litt yoga, 10 minutters meditasjon og en liten skrivestund for å få oversikt over hva som må gjøres i løpet av dagen.

Litt frokost trenger jeg etterhvert, og da vil jeg jo helst ha den sunn, mettende og ikke minst rask!
Helst noe jeg bare kan ta med meg. Vet at det ikke optimalt og at det beste er å sette seg ned og nyyyte maten, men jeg er ikke helt der på morrakvisten. 😉

Fant en oppskrift på noen frokost-cookies på Pinterest og tenkte at disse må da være midt i blinken!
Mange godsaker i denne cookien og gikk ganske raskt å lage. Ikke la deg avskrekke av alle ingrediensene!

De gikk ganske greit å lage. Jeg hadde nok litt for lite væske i og mulig at jeg tilsetter et ekstra egg neste gang. Deigen klebret nemlig ikke så godt. Men det ble da til cookies og de smaker ganske godt! Næringsrike og mettende er de også med blant annet havregryn, egg, solsikkefrø, gresskarkjerner, chiafrø, kokosolje og annet godt.

Ut av denne deigen fikk jeg 10 cookies og det holder jo noen dager 🙂

Synes cookiesene ble ganske greie, komme til å lage dem igjen. Og da ville jeg jo dele dem med deg også <3

Oppskrift frokost cookies

(Originaloppskrift her)

Sett ovnen på 180 g og dekk et stekebrett med bakepapir

Ingredienser

  • 1 kopp store havregryn (glutenfrie om du ønsker det)
  • 1/2 kopp lettkokte havregryn (glutenfrie om du ønsker)
  • 1/2 kopp kokosmasse
  • 1/2 kopp kokosmel
  • 3/4 kopp tørket tranebær
  • 1/3 kopp solsikkefrø
  • 1/3 kopp gresskarkjerner
  • 1/3 blanding av chiafrø, linfrø og valmuefrø
  • 2-3 egg
    TIPS: Tåler du ikke egg, bruk 1 stk most banan og 2 ss linfrø som har svelt opp i 6 ss vann (tar ca 5-10 min)
  • 1/2 kopp lønnesirup/honning (hadde en blanding, brukte det jeg hadde :))
  • 1 teskje vanilje ekstrakt (jeg brukte vaniljepulver)
  • Evt vann til å få deigen til å henge mer sammen, ta en ss om gangen

Fremgangsmåte

  • Bland alt det tørre
  • Ha så oppi alt det våte
  • Bland godt sammen
  • Dersom deigen ikke kleber så godt, ha oppi litt vann
  • Ha litt kokosolje på hendene og form baller av deigen som du presser flate på stekebrettet
  • Jeg fikk 10 stk cookes
  • Stekes i ca 15 minutt på 180 g
  • Kjøl ned og oppbevar i lufttett boks

Nyt! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk