3 tips til hvordan du kan akseptere deg selv

3 tips til hvordan du kan akseptere deg selv

Av en eller annen grunn, så er det mange, spesielt kvinner, som har utfordringer med å akseptere seg selv. Hva betyr det egentlig å akseptere seg selv?

Selv har jeg kjempet mye mot meg selv opp gjennom årene. Ikke følt meg god nok, tenkt at jeg burde gjort ting annerledes, at jeg alltid kunne ha gjort ting enda bedre, skyldt på meg selv når ting gikk galt. Har jeg hatt vonde følelser, så har jeg prøvd å flykte fra dem, fortrenge dem. Følelser er jo skummelt og vondt! I stedet for å ta vare på meg selv og å akseptere meg selv har jeg søkt bekreftelse fra andre på at jeg var god nok. Sa alltid ja, sto på hele tiden selv om jeg har var veldig sliten. Gjort ting fordi de har vært forventet av meg. Har sjeldent fulgt magefølelsen og hjertet, men heller gjort det som har vært «fornuftig».

Dette blir en slags kamp mot seg selv og man stresser seg selv. Det føles ikke bra og etterhvert så vil det slå ut i fysiske plager.

Klarer man å akseptere seg selv, så vil man stå tryggere i seg selv. Man vil lettere kunne si nei til ting man egentlig ikke ønsker og man klarer i større grad å sette grenser for seg selv. Skal du klare å ta vare på andre, så må du faktisk først ta vare på deg selv. Nå tenker du kanskje at dette er en egoistisk tankegang, men det er ikke egoisme det handler om. Hvordan skal du klare å ta vare på de du er glad hvis du går på akkord med deg selv, er utslitt, i dårlig humør og kanskje også syk? Hvordan kan du da bidra til at de rundt deg har det bra?

En god nyhet er at det er ikke alltid det skal så mye til, da det handler mye om den innstillingen man har.  Det som har hjulpet meg mye er faktisk endringer i hvordan jeg tenker og å få til noen små pustepauser innimellom (f.eks. er det å se en episode av Friends rene terapien for meg, jeg slapper av, får tankene litt bort og ikke minst ler jeg HVER eneste gang, hehe ;)).

Å ikke være avhengig av andre sin bekreftelse er en fantastisk følelse! Man føler seg så mye tryggere i seg selv og friere! Jeg sier ikke at det ikke er hyggelig med ros og gode tilbakemeldinger fra andre, for det er det! Men det å vite at man er god nok i seg selv, gjør noe med en. Man får en indre ro, slapper mye mer av og lar seg i mindre grad stresse av ytre ting.

Så hvordan kan man lære seg å akseptere seg selv, og å gi mer slipp på å få bekreftelse fra andre?

Her har du 3 tips fra meg: 

 

Har du lastet ned mine 5 tips til mindre bekymringer? Du finner dem her>>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk