Du er der hvor du skal være

Du er der hvor du skal være

Aksepter der hvor du er i dag <3

Er det noe som har betydd mye for meg, så er det nettopp dette; Du er der hvor du skal være.

Hva betyr det?

For meg betyr det at det er en mening med alt. Livet går opp og ned og man møter mange forskjellige mennesker, på godt og vondt. Alle de erfaringene vi gjør oss, er med på å forme oss til de vi er. Det som er viktig, er hvordan vi ser på og takler situasjonen vi er i.

Kanskje er du ikke helt fornøyd med hverdagslivet. Det er mye stress og det går i ett. Er dette alt, tenker du kanskje?

Hvis du ser at du ikke kan endre situasjonen du er i her og nå, aksepter det. Aksepter at slik er det nå og det er helt i orden! Det betyr ikke at det skal være slik for alltid. Kanskje er det små justeringer du kan gjøre? F.eks. se på det som er bra i livet og være takknemlig for det. Det er de små tingene som teller og det å være tilstede her og nå.

F.eks. vet jeg at mange føler seg som taxisjåfør for ungene. Ja, det kan være slitsomt, men om du snur det. Du er faktisk sammen med ungene i bilen og kan snakke med dem, du er tilstede for dem og følger dem opp. Er ikke det en god følelse? At du faktisk har mulighet til dette og prioriterer det?

Se på negative erfaringer og situasjoner som «gikk galt» som læring

Er du en av de som går og kverner på det som gikk galt? Tenker på hvorfor dette må skje deg? Hva du gjorde galt? At du ikke turte eller at du ikke er god nok? Dette er typiske tanker og noe jeg selv også har «plaget» meg mye med.

Men det går an å trene seg til å reagere annerledes og mer hensiktsmessig!

Senest forrige uke hadde jeg en samtale hvor en kommentar traff meg. Den negative følelsen satte seg i magen. Jeg spurte meg selv hvorfor den kommentaren traff meg? Den var ikke en gang rettet mot meg!

For å bli kvitt denne vonde følelsen spurte jeg meg selv hva det var som egentlig traff meg. Jeg tillot følelsen å være der, for den er jo ikke farlig.

Å akseptere vonde følelser er ofte ubehagelig, men faktisk er det slik at den da ofte går fortere over. Omfavn den og tillat den, da går den vonde følelsen fortere over. Det er lov å kjenne på ubehag og negative følelser, det er en del av deg og livet og ikke farlig.

Jeg tenkte på hvorfor jeg reagerte som jeg gjorde, også gikk jeg også ut for å måke snø. Det å gjøre noe fysisk mens tankene surrer hjelper meg mye.  Og faktisk endte jeg opp med å få klarhet i noe jeg har lurt på en stund!

I stedet for å gå å kverne og å være sint eller frustrert på den andre, gå inn i deg selv og se hva du kan lære av det, kjenn på det. Kanskje får du også en aha-opplevelse?

Da blir det gjerne også litt mindre skummelt «å gjøre feil». Prøver du ikke, så vet du jo ikke hva som kommer til å skje? Se på det som læring og videreutvikling av deg selv. Kanskje dukker det opp helt andre muligheter som er mer riktig for deg? Mest sannsynlig, det er i alle fall min erfaring 😉

Man kan som kjent ikke endre andre, bare seg selv. Og det er det mye frihet i <3

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk