Utbrenthet - en mulighet for endring

Kjenner du at du er på vei inn i utbrenthet eller kanskje har du vært på bunn og er på vei tilbake? 

Da kan dette 8 ukers yogakurset være noe for deg. 

Dette kurset er tilpasset deg som opplever symptomer på utbrenthet og som ønsker noen gode verktøy for å mestre stress, bygge opp energien igjen og ta bedre vare på deg selv i hverdagen.

Å komme ut av utbrenthet er en prosess. Og selv om man kan føle seg alene i situasjonen, så er dette noe som rammer mange i dag, særlig kvinner. 

Det å møtes sammen i en trygg ramme, lære nyttige verktøy for å mestre stress og komme seg ut av utbrenthet kan gjøre godt i en slik situasjon. 

Når du er utbrent, har du gitt for mye av deg selv over veldig lang tid.  Ofte føler man at man har mistet seg selv og man vet ikke hva man vil lenger. Dette føles ofte frustrerende og skummelt, for man kjenner ikke seg selv igjen!

Så hvordan skal du komme tilbake igjen?

 • For det første, så trengs det tid..
 • Nervesystemet har vært på høygir altfor lenge, som oftest gjennom mange år!

Det er her yogaen kommen inn som er verdifullt verktøy.

 • Gjennom pust, mindfulness, guidede avspenninger og beroligende yogaøvelser hjelper vi kroppen til å roe ned både fysisk og psykisk.
 • Når du får ned stressnivået i kroppen, så kan du begynne å vende tilbake til deg selv, få mer klarhet i hva du vil og hva som er viktig for deg.
 • Dette vil igjen hjelpe deg til å gjøre de endringene du trenger for å få tilbake mer energi, bedre søvn, indre ro og rutiner i hverdagen som gjør godt for deg. 

Om kurset

 • 1,5 time gruppeyoga over 8 uker via Zoom
  • Onsdager, 11. okt – 29. okt, kl 17.30-19.00
  • Første halvtimen går vi gjennom ulike tema relatert til utbrenthet og stressmestring, deretter har vi ca 1 time til rolig yoga, pusteøvelser, guidet meditasjon o.l.
  • Du får også tilgang til opptak av timen
 • Du får en individuell samtale inkl. kropps- og pusteanalyse før kurset starter, ca 1 time via Zoom. Dette for å bedre kunne tilpasse gruppeprogrammet til hver enkelt og gjøre det mest mulig terapeutisk og effektivt.
 • Du får et yogaprogram til å gjøre daglig hjemme, mellom timene. Det tar ca 10 min på morgen og 10 minutter om kvelden. Dette for at du skal få best mulig effekt av kurset og innarbeide gode rutiner for å styrke energien og redusere stress i hverdagen
 • I tillegg til yoga vil du lære mer om bl.a.:
  • mindfulness og pust som et stressreduserende verktøy
  • hvordan finne ut hva som er viktig for deg og hva du bør prioritere fremover
  • hvordan leve mer i tråd med kvinnesyklusen (hormonene) – noe som også påvirker vår energi og evne til å håndtere stress
  • kosthold og kosttilskudd for å styrke energi og immunforsvaret

Kursdato
– 8 onsdager, kl 17.30-19.00, fra 11. okt til 29 nov 2023
– Vi møtes på Zoom. Timene blir også tilgjengelig for opptak, dersom du ikke alltid kan møte live. 

Påmeldingsfrist og pris
– Påmeldingsfrist onsdag 20. september 2023
– Meld deg på til tine@tines.no/ tlf (Tine): 93 22 78 39

Pris: Kr 1800 per person. Maks 8 personer i gruppa

Ikke nøl med å ta kontakt, dersom du har spørsmål rundt kurset!

Erfaringer fra tidligere kursdeltagere

Målet med kurset

Målet med kurset er at du får gode verktøy, slik som enkle og beroligende yoga- og pusteøvelser og mindfulness, som gradvis hjelper deg med å øke energinivået, håndtere stress bedre og bli bedre kjent med deg selv. Gjennom dette vil du lettere kunne si nei til ting du egentlig ikke har lyst til og prioritere det som er viktig for deg. 

Dette kurset er også et fint tillegg dersom du er under annen behandling. Er du usikker på om dette er noe for deg, ta kontakt, så ser vi på det sammen 🙂 

Hvem passer kurset for?

 • Deg som har fått diagnosen utbrenthet og som er på vei ut av den. Du har gjerne oppfølging fra lege, psykolog e.l.
 • Deg som føler at du er på vei inn inn i utbrenthet og opplever følelsen av å ikke strekke til, konstant sliten og lite energi uansett hvor mye du sover, mistet motivasjonen for jobben, gruer deg til å gå på jobb, begynt å trekke deg unna familie og venner, orker ikke å trene eller å ta vare på deg selv, sover dårlig eller sover veldig mye (uten at det hjelper), har tankekjør
 • Er klar for å ta ansvar for egen helse og gjøre noe godt for deg selv, lære verktøy som kan hjelpe deg ut av situasjonen
 • Vil sette av inntil 20 min daglig til en kort yogapraksis, for å bygge opp en varig rutine og slik at du får de beste forutsetningen for å lykkes
 • Er åpen for å lære nye ting og få nye perspektiver

Om kursholder

Hei! Mitt navn er Tine S. Østby, yogalærer, yogaterapeut trainee, ernæringsterapeut TMS og helsecoach. 

Jeg bor i vakre Hemsedal og driver Yoga Hemsedal med min kollega og er i tillegg daglig leder for pasientorganisasjonen Mat & atferd. 

Utbrenthet er noe jeg selv har erfart, tilbake i 2016. Dette skjedde etter en tid med mange forandringer privat og et høyt tempo i daværende jobb.

Det ble uten tvil en utfordrende og interessant reise for å komme tilbake, men samtidig et viktig steg for å følge drømmene mine og komme dit jeg er i dag.

Jeg gleder meg til å dele med deg de verktøyene som har hjulpet meg og mange andre så godt!

Har du spørsmål rundt kurset, ta kontakt på tine@tines.no.

Søk