Luftige gluten- og melkefrie rundstykker

Luftige gluten- og melkefrie rundstykker

Tips om disse rundstykkene her jeg sett flere ganger hos ernæringsterapeut Maren Aasen. Ble kjent med henne på ernæringsterapistudiet, og hun er en superdyktig og driftig dame (hun er bl.a. gründer og eier av Surfkombucha). 
Følg henne på www.marenaasen.no for tips om sunne oppskrifter og trening. 

 Så nå tenkte jeg at det endelig er på tide å teste disse rundstykkene, som også kalles ketorundstykker. Originaloppskriften finner du her.

Disse rundstykkene er helt geniale og føles som vanlige rundstykker. Utfordringene på glutenfritt er jo nettopp ofte dette med å ha noe enkelt du kan smøre pålegg på. Men med disse er du reddet 😉 

De er enkle å lage og ble superluftige, mettende og funker bra for den sensitive tarmen. 

Kjæresten synes også de var bra, det er pluss i boken 😀 

Oppskrift Luftige gluten- og melkefrie rundstykker / Ketorundstykker

Ingredienser

  • 200 gram grovmalt mandelmel (funker fint å grovmale i food processoren)
  • 5 ss Fiberhusk
  • 2 ss bakepulver
  • 1 ts uraffinert salt (hav- eller himalayasalt)
  • 3 dl kokende vann
  • 2 ts eplesidereddik
  • 3 eggehviter

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på varmluft 130 grader eller vanlig ovn på 150 grader
  • Bland alt det tørre i en stor bolle. Har du kjøkkenmaskin, kan du gjerne bruke denne 
  • Ha i 3 dl vann og rør godt rundt. Røren sveller fort opp pga Fiberhusken, så det må brukes håndkraft under røringen om du ikke bruker kjøkkenmaskin
  • Rør inn eplesidereddiken
  • Rør inn eggehviten
  • Når alt er godt blandet har du en seig masse, scoop boller med en spiseskje og legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Deigen holder til ca 11-12 litt større boller
  • OBS, rundstykkene vokser veldig når de blir stekt!
  • Stek rundstykkene i ca 45 minutt. Følg med underveis, da steketiden kan variere fra ovn til ovn

Oppbevares i en brødpose. Holder seg fint i 2-3 dager. Har ikke testet å fryse dem enda, så det får jeg komme tilbake til. 

Ha en superfin dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk