Gresskarsuppe med røstede kikerter

Gresskarsuppe med røstede kikerter

Det er faktisk noen år siden, men da spiste jeg en nydelig gresskarsuppe hos et vennepar.
Og den suppa har liksom blitt værende i minnet og jeg har prøvd, igjen og igjen, uten hell, å gjenskape denne suppa.

Underveis i forsøkene forsto jeg etterhvert at det gjerne var typen gresskar som hadde noe å si, og det hadde det jo.
Så da jeg endelig kom over et Hokkaidogresskar (som liksom er noe av det gjeveste på gresskarfronten) på butikken her i bygda, så var det bare å klinke til 😀

Gresskaret var på rundt 2 kg og det holdt til både suppe og gresskarmuffins ❤

Om jeg får si det selv, så ble suppa faktisk veldig god, hehe.

Gresskar – hvordan håndtere det?

Jeg er absolutt ingen gresskarekspert, men lærte hos en venninne at gresskar kan bakes i ovnen – med skall. Da blir det mye lettere å håndtere og å få av skallet. Måten jeg gjorde det på var som følger:

Delte gresskaret i to, deretter hver halvdel i to. Skrapte ut frøene og skjærte de fire bitene i skiver. La disse på et stekebrett med bakepapir. Bakte gresskaret i ovnen på 175 grader i varmluft i ca 20-30 min.

Da var gresskarskivene blitt gode og møre. De kan spises slik som det eller du tar av skallet og purerer. Det du ikke bruker med en gang kan du fryse ned.

Oppskrift på gresskarsuppe med røstede kikerter

Dette er en enkel og vegan/vegetar variant. Du kan fint bruke kjøttkraft om du har dette. Bytt ut da vannet med kraft ha evt. 50/50 vann og kjøttkraft.

Ingredienser gresskarsuppe

  • 1/2 gresskar – ferdig purert
  • 1 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1/3 sellerirot eller persillerot
  • Vann
  • Salt
  • Ingefær
  • Chili – piri piri
  • Smør/olje til steking

Fremgangsmåte

  • Hakk løk, hvitløk og selleri-/persillerot
  • Smelt/varm smøret/oljen i en stor kjele
  • Fres grønnsakene godt i smøret/oljen
  • Ha i litt vann/kraft så det dekker grønnsakene, la koke til selleri-/persilleroten er mør
  • Ha i gresskarpureen og varm opp
  • Bruk stavmikser til å få suppa glatt
  • Spe på med vann/kraft til passe konsistens
  • Krydre med salt, malt ingefær eller fersk ingefær og chili

Ingredienser Røstede kikerter

  • En pakke kikerter
  • Smør/olje til steiking
  • Krydder, her brukte jeg:
    • Salt
    • Oregano
    • Chili
    • Malt cumin
    • Paprika
    • Toscanakrydder

Men bruk det du har av krydder og eksperimenter. Malt cumin setter alltid en ekstra god spiss synes jeg.

Fremgangsmåte

  • Skyll kikertene
  • Smelt/varm smøret/oljen i stekepanna
  • Fres kikertene i panna og krydre – smak deg frem

Serveres på gresskarsuppa – Nyt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Søk